Τα μέλη της στρατιωτικής συμμαχίας διαθέτουν μόνο λιγότερο από το 5% των δυνατοτήτων αεράμυνας που απαιτούνται για την προστασία αυτών των περιοχών από επιθέσεις, ανέφεραν οι FT την Τετάρτη, επικαλούμενοι άτομα που γνωρίζουν τα αμυντικά σχέδια του ΝΑΤΟ.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το δημοσίευμα, αξιωματούχος του ΝΑΤΟ δήλωσε στους FT ότι «οι στόχοι των δυνατοτήτων και τα αμυντικά του σχέδια είναι απόρρητα», αλλά σημείωσε ότι τα αποθέματα αεράμυνας «έχουν μειωθεί».

Ρωσία: Γιατί δεν φεύγουν οι δυτικές εταιρείες

«Τα νέα αμυντικά σχέδια του ΝΑΤΟ αυξάνουν επίσης σημαντικά τις απαιτήσεις της αεροπορικής και πυραυλικής άμυνας σε ποσότητα και ετοιμότητα», δήλωσε ο αξιωματούχος στο πρακτορείο.
Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι ο οργανισμός είναι βέβαιος ότι η αποτροπή του έναντι της Ρωσίας «παραμένει ισχυρή».

Το δημοσίευμα των FT έρχεται εν μέσω αυξημένων ανησυχιών ότι το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να βρεθεί σε πόλεμο με τη Ρωσία μετά την εισβολή της τελευταίας στην Ουκρανία το 2022.

Τον Φεβρουάριο, η υπηρεσία εξωτερικών πληροφοριών της Εσθονίας δήλωσε ότι αναμένει μια «σημαντική αύξηση των ρωσικών δυνάμεων κοντά στα εσθονικά σύνορα τα επόμενα χρόνια».

«Το Κρεμλίνο πιθανότατα προβλέπει μια πιθανή σύγκρουση με το ΝΑΤΟ μέσα στην επόμενη δεκαετία», δήλωσε η υπηρεσία πληροφοριών.

Ρωσικά αντίποινα

Την Τρίτη, ο Ρώσος ηγέτης Βλαντίμιρ Πούτιν άφησε να εννοηθεί ότι η Ρωσία θα μπορούσε να προβεί σε αντίποινα κατά των ευρωπαϊκών χωρών που καλούν την Ουκρανία να επιτεθεί άμεσα στη Ρωσία.

«Έτσι, αυτοί οι αξιωματούχοι από τις χώρες του ΝΑΤΟ, ειδικά αυτοί που εδρεύουν στην Ευρώπη, ιδιαίτερα στις μικρές ευρωπαϊκές χώρες, θα πρέπει να έχουν πλήρη επίγνωση του τι διακυβεύεται», δήλωσε ο Πούτιν στους δημοσιογράφους.

«Θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι οι χώρες τους είναι μικρές και πυκνοκατοικημένες χώρες, κάτι που είναι ένας παράγοντας που πρέπει να υπολογίζουν πριν αρχίσουν να μιλούν για χτύπημα βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος», είπε. «Αυτή η ατελείωτη κλιμάκωση μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Επικαιρότητα |

Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν ξανά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

«Η έκθεση της Scope υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους, την επίτευξη ισχυρών πλεονασμάτων, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος