Το πιθανό deal με την Ελλάκτωρ για την εξαγορά της θυγατρικής Ηλέκτωρ αλλά και η τύχη του μεριδίου της Motor Oil στον όμιλο παραχωρήσεων και real estate απασχόλησε τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη της διοίκησης των διυλιστηρίων της Κορίνθου με τους αναλυτές.

Η συνομιλία του αναπληρωτή CEO κ. Πέτρου Τζαννετάκη με τους εκπροσώπους χρηματιστηριακών και επενδυτικών οίκων πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2024.

Ηλέκτωρ: Μεγαλώνει η Motor Oil με την εξαγορά της – Η στροφή της Ελλάκτωρ

Η πρόταση εξαγοράς της Ηλέκτωρ

Αναφορικά με την πρόταση που έχει κάνει η Motor Oil (κατέχει το 29,9% της Ελλάκτωρ) για την εξαγορά από τον πάλαι ποτέ κραταιό κατασκευαστικό όμιλο του 94,44% της Ηλέκτωρ ο κ. Τζαννετάκης υπενθύμισε ότι πρόκειται για επενδυτική κίνηση που αποσκοπεί στον μετασχηματισμό της σε έναν ευρύτερο ενεργειακό όμιλο: «Είναι μέρος της στρατηγικής της Motor Oil», είπε ο αναπληρωτής CEO, υπενθυμίζοντας πώς η διαχείριση απορριμμάτων – πεδίο δραστηριότητας της Ηλέκτωρ – «αποτελεί τον τέταρτο αναπτυξιακό πυλώνα στο επιχειρησιακό σχέδιο του ομίλου για την ενεργειακή μετάβαση».

Η Motor Oil προς την επίτευξη αυτού του στόχου έχει ήδη αποκτήσει τη Thalis, η οποία «αποδίδει εξαιρετικά υπό το νέο ιδιοκτησιακό της καθεστώς», συμπλήρωσε ο κ. Τζαννετάκης. «Η Ηλέκτωρ είναι ακόμα μεγαλύτερη εταιρεία, με μεγαλύτερο αποτύπωμα στην Ελλάδα», υπερθεμάτισε το ισχυρό στέλεχος της Motor Oil. «Η διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου μας υπηρετείται με την πιθανή εξαγορά», εξήγησε ο ίδιος.

Η Ελλάκτωρ

Η Motor Oil κατέχει το 29,9% της Ελλάκτωρ.

Και οι αναλυτές, προφανώς μετά και τη νέα επενδυτική κίνηση του ενεργειακού ομίλου να αποκτήσει άλλο ένα asset της εταιρείας στην οποία έχει μειοψηφικό πακέτο μετοχών, ρώτησαν για την πώληση του ποσοστού αυτού. Σημειώνεται, πώς η Motor Oil όταν απέκτησε το 29,9% της Ελλάκτωρ είχε συμφωνήσει με τους ολλανδούς της Reggeborgh σε όρο για την άσκηση δικαιώματος προαίρεσης (put option).

Ο κ. Τζαννετάκης απάντησε ότι «δεν βιαζόμαστε με την Ελλάκτωρ. Προέχει η διανομή του μερίσματος που προχωρά η εταιρεία και στη συνέχει θα ξεκαθαριστεί το δικαίωμα που έχει συμφωνηθεί με τη Reggeborgh. Προέχει το deal για την Ηλέκτωρ, κι έπειτα θα αποφασίσει η Motor Oil για το μερίδιο της στην Ελλάκτωρ», αποσαφήνισε.

Το δεύτερο τρίμηνο και οι επενδύσεις

Κατά τ’ άλλα ο κ. Τζαννετάκης μίλησε για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2024 για τη Motor Oil, λέγοντας πώς ήταν το δεύτερο καλύτερο τρίμηνο στην ιστορία του διυλιστηρίου παρά τη μείωση των πωλήσεων.

Ο ίδιος είπε ότι το δεύτερο τρίμηνο ο τομέας διύλισης έχει καλύτερες επιδόσεις, αφού το αντίστοιχο περσινό ήταν οι παραγωγικές μονάδες σε συντήρηση.

Τέλος ο ίδιος αναφέρθηκε και στις επενδύσεις οι οποίες για το 2024 να έχουν προϋπολογιστεί στα 340 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Σκυλακάκης: Τεράστιο εργαλείο για την πράσινη μετάβαση στα νησιά το Ταμείο Απανθρακοποίησης
Green |

Σκυλακάκης: Τεράστιο εργαλείο για την πράσινη μετάβαση στα νησιά το Ταμείο Απανθρακοποίησης

Τεράστιο εργαλείο, που μας επιτρέπει να γίνουν τα νησιά μας υπόδειγμα πράσινης μετάβασης χαρακτήρισε το Ταμείο Απανθρακοποίησης των νησιών ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκη