![ΣΙΔΜΑ Μεταλλουργική: Πούλησε τη θυγατρική της στη Ρουμανία](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/05/sidma.jpg)
Στην πώληση της θυγατρικής της, στη Ρουμανία προχώρησε η ΣΙΔΜΑ έναντι τιμήματος 9 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση η εταιρεία με την επωνυμία «ΣΙΔΗΡΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΙΔΜΑ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (εφεξής η «Εταιρεία») ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με το άρθρο 17 του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014 και το άρθρο 4.1.3.6 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ότι σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της, την 29.05.2024 η Εταιρεία, από κοινού με την 100% θυγατρική της Εταιρείας SIDMA WORLDWIDE (CYPRUS) LIMITED («Sidma Cyprus»), συνήψε σύμβαση αγοραπωλησίας του συνόλου των μετοχών της θυγατρικής της Εταιρείας με την επωνυμία «Sidma Romania S.R.L», εταιρείας συσταθείσας σύμφωνα με το ρουμανικό δίκαιο («Sidma Romania») με την εταιρεία με την επωνυμία «AGIR HADDECILIK A.S.» έναντι τιμήματος αγοράς 9.000.000 ευρώ (το «Τίμημα Αγοράς»).
Η ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών της SIDMA Romania τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης της συναλλαγής από τις αρμόδιες αρχές της Ρουμανίας. Μέρος του Τιμήματος Αγοράς θα χρησιμοποιηθεί για την μερική αποπληρωμή υφιστάμενου δανεισμού της Εταιρείας, προς ισχυροποίηση της θέσης της στις λοιπές αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται.
Η εταιρεία, υπενθυμίζεται ότι κατέγραψε το 2023 αύξηση του όγκου πωλήσεων αλλά μείωση του κύκλου εργασιών της τόσο σε επίπεδο μητρικής όσο και σε επίπεδο ομίλου. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου ΣΙΔΜΑ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ το 2023 διαμορφώθηκε σε ευρώ 231,1 εκ., από ευρώ 265,3 εκ. το 2022, μειωμένος κατά 12,9%, αντανακλώντας την μείωση της μέσης τιμής πώλησης των προϊόντων χάλυβα μέσα στο 2023 κατά 18,8% σε σχέση με το 2022. Μαζί με τις πωλήσεις αντιπροσωπείας, ανήλθε στα ευρώ 271,8 εκ. έναντι ευρώ 314,2 εκ. τον προηγούμενο χρόνο, σημειώνοντας πτώση κατά 13,5%.
Επιπλέον, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε ευρώ 4,9 εκ. από ευρώ 17,8 εκ. το 2022, καταγράφοντας μείωση κατά 72,5%, η οποία αντικατοπτρίζει την μείωση κατά ευρώ 11,9 εκατ. (ευρώ 13,8 εκατ. το 2023 από ευρώ 25,7 εκατ. το 2022) του μικτού κέρδους. Τέλος τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε ζημιές ευρώ 4,3 εκ. από κέρδη ευρώ 9,8 εκ. το 2022.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Βιομηχανικές περιοχές: Σύσκεψη βουλευτών της ΝΔ και εκπροσώπων του ΠΑΣΕΒΙΠΕ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/1213-600x450.jpg)
Διορθωτικές παρεμβάσεις στο νόμο 4982/22 για τις βιομηχανικές περιοχές ζητούν οι επιχειρήσεις των ΒΙΠΕ
Οι βουλευτές της ΝΔ μαζί με εκπροσώπους του ΠΑΣΕΒΙΠΕ, θα επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης «ώστε να διαμορφωθεί ενα βιώσιμο μέλλον» για τις βιομηχανικές περιοχές
![Miele Hellas: Επεκτείνεται σε Σλοβενία, Κροατία και Βοσνία](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Miele-600x400.jpg)
Η Miele Hellas επεκτείνεται σε Σλοβενία, Κροατία και Βοσνία
Η επιτυχημένη πορεία της Miele Hellas οδηγεί σε ανάληψη της νέας αρμοδιότητας του νέου Miele Cluster Adria Aegean
![Jumbo: Αυξήθηκαν κατά 11% οι πωλήσεις τον Ιανουάριο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/12/jumbo55.png)
Jumbo: Αύξηση 11% στις πωλήσεις τον Ιανουάριο
Αυξημένες 15% οι πωλήσεις στην Ελλάδα τον Ιανουάριο - Τι αναφέρει η διοίκηση της Jumbo
![Κλωστοϋφαντουργία: Υψηλό το ενεργειακό κόστος λένε οι κλωστοϋφαντουργοί -Υπόμνημα σε Σκυλακάκη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/klostoyfantoyrgia-768x430-1-600x336.jpg)
Υψηλό το ενεργειακό κόστος λένε οι κλωστοϋφαντουργοί - Υπόμνημα σε Σκυλακάκη
Υπεισέρχεται πλέον στο κόστος του προϊόντος περίπου κατά 50%, και είναι 40% υψηλότερο από Ισπανία και Πορτογαλία αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΒΚ
![ΑΧΙΑ για Πειραιώς: Μια εύστοχη στρατηγική κίνηση εν μέσω πιέσεων των επιτοκιακών εσόδων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_peiraios_megalou333-600x352.png)
ΑΧΙΑ για Πειραιώς: Μια εύστοχη στρατηγική κίνηση εν μέσω πιέσεων των επιτοκιακών εσόδων
Το σενάριο της απόκτησης της Εθνικής Ασφαλιστικής το 2025 - Βραχυπρόθεσμες προκλήσεις
![Public: Δύο νέα “Public + home” καταστήματα σε Ίλιον και Ηράκλειο Κρήτης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/thumbnail_Publichome_Ηράκλειο-600x400.jpg)
Δύο νέα “Public + home” καταστήματα σε Ίλιον και Ηράκλειο Κρήτης
Τα νέα μεγάλα “Public + home” αποτελούν μέρος του τριετούς επενδυτικού πλάνου των €10 εκατ. ευρώ που υλοποιεί η εταιρία
![Profile Software: Νέο κέντρο ερευνας και ανάπτυξης στην Πάτρα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/profile-software-600x300.webp)
Νέο κέντρο R&D στην Πάτρα για την Profile Software
Το νέο κέντρο R&D της Profile Software θα εστιάζει στη δημιουργία Χρηματοοικονομικών και Επιχειρησιακών λύσεων με χρήση AI και LLM
![Σούπερ μάρκετ: Αύξηση τζίρου 9% στα online – Τι προτιμούν οι καταναλωτές [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/02/online-supermarket-768x402-1-600x314.jpg)
«Άλμα» 9% στις πωλήσεις των online σούπερ μάρκετ - Η δημοφιλής ημέρας [γραφήματα]
Ποιες κατηγορίες προϊόντων πρωταγωνιστούν στα online σούπερ μάρετ
![Goldman Sachs: Ανεβάζει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών – Αναβαθμίζει την Alpha [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/golman-sachs-600x400.jpg)
Ανεβάζει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών η Goldman Sachs - Αναβαθμίζει την Alpha [πίνακες]
Η Goldman Sachs, υποβαθμίζει την Eurobank – «Αγορά» συστήνει για ΕΤΕ, Πειραιώς
![Motor Oil: Στην ΝRG το 35% της Κόρινθος Power – Στα 56 εκατ. ευρώ το τίμημα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/MOTOROIL_Refineries_yerolymbos-29-600x399.jpg)
Motor Oil: Στην ΝRG το 35% της Κόρινθος Power – Στα 56 εκατ. ευρώ το τίμημα
Τι αναφέρει σε ανακοίνωση η Motor Oil