Μια… μικρή «είδηση» επιχειρηματικού ενδιαφέροντος έκρυβε η χθεσινή συνάντηση του Σπύρου Θεοδωρόπουλου με δημοσιογράφους, με αφορμή την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΕΒ. Αυτή αφορούσε τον χρονικό ορίζοντα εισαγωγής της Bespoke SGA Holdings στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σπύρος Θεοδωρόπουλος: «Η ζωή μου μια βόλτα» – Πώς έφτασε από τα γαριδάκια στα 2 δισ. ευρώ

Ο γνωστός επιχειρηματίας ερωτώμενος σχετικά την τοποθέτησε κατά την διετία 2027 – 2028, δίνοντας για πρώτη φορά ξεκάθαρο στίγμα των προθέσεών του. Βέβαια, πληροφορίες τον ήθελαν να «φλερτάρει» με την είσοδο στο ταμπλό το 2025.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος υπογράμμισε ότι η Bespoke στο δρόμο για το ΧΑ θα πάρει «προίκα» και τις εταιρείες, στις οποίες κατέχει πλειοψηφικό ποσοστό, διευκρινίζοντας πως οι μειοψηφικές συμμετοχές θα μείνουν εκτός του εγχειρήματος.

Το Χρηματιστήριο τον απασχολεί εδώ και αρκετό καιρό, από τότε που άρχιζε να προσθέτει κομμάτια στο πάζλ της Bespoke. «Ο όμιλος θα πάρει μακριά και θέλω κάποια στιγμή να τον βάλω στο Χρηματιστήριο», φέρεται να δήλωσε στο πλαίσιο διεθνούς forum μετά την πρώτη συμφωνία με την ΙΟΝ πριν από περίπου δυο χρόνια.

Στο ραντάρ της ΕΧΑΕ

Η Bespoke σύμφωνα με πληροφορίες είναι μια από τις επιχειρηματικές οντότητες που βρίσκεται στο ραντάρ της διοίκησης της ΕΧΑΕ.

Η τελευταία πραγματοποιεί επαφές με άλλους δυναμικούς Έλληνες επιχειρηματίες, επιχειρώντας να τους πείσει ότι αξίζει να δώσουν μια ευκαιρία στην ελληνική χρηματαγοράς.

Το μομέντουμ φαίνεται να ευνοεί την προσπάθεια της ομάδας του Γιάννου Κοντόπουλου, καθώς είναι πολύ καλύτερο απ’ ότι ήταν πριν από μερικά χρόνια.

Η δύναμη πυρός της Bespoke SGA

Η Bespoke SGA στα 2,5 χρόνια επιχειρηματικής της δράσης κατέχει ένα αξιόλογο χαρτοφυλάκιο υγιών εταιρειών παραγωγής τροφίμων, με την σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ να αποτελεί την αιχμή του δόρατος.

Σπύρος Θεοδωρόπουλος: Η διπλή στόχευση του μαέστρου των deals – Πού επενδύει 50 εκατ. ευρώ

Συγκεκριμένα, πέραν της ΙΟΝ η Bespoke περιλαμβάνει την αλλαντοβιομηχανία Νίκας, τη Wonderplant, που δραστηριοποιείται στον χώρο της υδροπονικής καλλιέργειας, τις εταιρείες αλλαντικών Έδεσμα και έτοιμων φαγητών και σαλατών Αμβροσία, την εταιρεία Ελληνικοί Χυμοί (εξαγοράστηκε από κοινού με την EOS Capital του Απόστολου Ταμβακάκη) με δραστηριοποίηση στην παραγωγή PL χυμών διαθέτοντας και το σήμα Viva, το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρείας εμφιάλωσης νερού Μεντεκίδης (νερά ΔΙΟΣ και ΣΕΛΙ), και τον όμιλο Chipita Foods με διάφορες συμμετοχές όπως αυτή της κοινοπραξίας με την Britannia Industries στην Ινδία.

O πολυσχιδής επιχειρηματίας διαθέτει και άλλες επιχειρηματικές συμμετοχές, που βρίσκονται εκτός της περιμέτρου της Bespoke SGA, όπως το 25% της ΜΕΒΓΑΛ, το 25% της Λάβδα με τις καραμέλες και το 5% της Larisa Face Covers κ.ά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις