Η ανεργία στην Ευρωζώνη μειώθηκε περαιτέρω τον Απρίλιο, υποχωρώντας κατά 0,1 ποσοστιαίες μονάδες καθώς η ισχυρή αγορά εργασίας οδήγησε το ποσοστό στο χαμηλότερο επίπεδο από τη δημιουργία του νομισματικού μπλοκ το 1999.

Το εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας στη ζώνη του ευρώ μειώθηκε στο 6,4%, με μόλις 11 εκατομμύρια άνεργους, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, την Πέμπτη. Αυτό μειώθηκε από 6,5% τον Μάρτιο.

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 10,8% η ανεργία τον Απρίλιο

Στην ευρύτερη περιοχή της ΕΕ το ποσοστό ήταν 6%, ανερχόμενο σε 13,1 εκατομμύρια άτομα, ποσοστό που παρέμεινε σταθερό σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Η ανεργία των νέων

Τον Απρίλιο του 2024, 2,830 εκατομμύρια νέοι (κάτω των 25 ετών) ήταν άνεργοι στην ΕΕ, εκ των οποίων τα 2,272 εκατομμύρια ήταν στη ζώνη του ευρώ. Τον Απρίλιο του 2024, το ποσοστό ανεργίας των νέων ήταν 14,4% στην ΕΕ, από 14,7% τον Μάρτιο του 2024 και 14,1% στη ζώνη του ευρώ, από 14,3% τον προηγούμενο μήνα.

Σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2024, η ανεργία των νέων μειώθηκε κατά 44 χιλιάδες στην ΕΕ και κατά 19 χιλιάδες στη ζώνη του ευρώ. Σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2023, η ανεργία των νέων αυξήθηκε κατά 141 χιλιάδες στην ΕΕ και κατά 54 χιλιάδες στην ζώνη του ευρώ.

Στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα η ανεργία παρέμεινε στα επίπεδα του Μαρτίου, δηλαδή στα 10,8%, από 11,6 τον Φεβρουάριο. Συγκριτικά τον Απρίλιο 2023, η ανεργία στην Ελλάδα έστεκε στα 11,5%.

Η ανεργία των νέων έφτασε στο 22,6%, σε σχέση με 22,8% το Μάρτιο, και 29,5% τον Απρίλιο 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Δημόσιο Χρέος: Η Ελλάδα έχει μπει σε τροχιά μείωσής του
Οικονομία |

Η Ελλάδα έχει μπει σε τροχιά μείωσης του δημοσίου χρέους

Η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο Ταμείο Ανάκαμψης για μεγάλα ευρωπαϊκά έργα, μόνο με δάνεια και με πιο ομοιόμορφη κατανομή των κονδυλίων μεταξύ πλούσιων και φτωχότερων κρατών-μελών, λέει στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δημοσιονομικού Συμβουλίου

Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Επικαιρότητα |

Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν ξανά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

«Η έκθεση της Scope υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους, την επίτευξη ισχυρών πλεονασμάτων, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

ΤΑΙΠΕΔ: Εκκίνηση διαγωνισμού για την ανάπτυξη του Κυβερνητικού Πάρκου «Ανδρέας Λεντάκης»
Επιχειρήσεις |

Ξεκινά ο διαγωνισμός για το κυβερνητικό πάρκο «Ανδρέας Λεντάκης» - Τι αναφέρει το ΤΑΙΠΕΔ

Το Κυβερνητικό Πάρκο θα αναπτυχθεί σε έκταση 154 στρεμμάτων και θα περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός νέου διοικητικού συγκροτήματος γραφείων  στις εγκαταστάσεις της ΕΒΟ – ΠΥΡΚΑΛ