Η Red Bull αγόρασε μειοψηφικό μερίδιο στην αγγλική ομάδα ποδοσφαίρου δεύτερης κατηγορίας Leeds United και θα γίνει ο κύριος χορηγός φανέλας της την επόμενη σεζόν.

Porsche: Φρένο στα σχέδια για τη F1

Η παγκόσμια εταιρεία αναψυκτικών πρόσθεσε την ομάδα της Championship στο μεγάλο χαρτοφυλάκιο ποδοσφαιρικών συλλόγων της με την επένδυση που την βλέπει να εντάσσεται στον υπάρχοντα ιδιοκτήτη 49ers Enterprises, τον επενδυτικό βραχίονα της National Football League (NFL) San Francisco 49ers.

Ενώ το λογότυπο της Red Bull θα βρίσκεται στο μπροστινό μέρος των εμφανίσεων των πρώτων ομάδων ανδρών και γυναικών, το όνομα του συλλόγου ή το στάδιο Elland Road δεν θα αλλάξει.

Η εταιρεία αντικαθιστά τον πάροχο έξυπνων οικιακών συστημάτων Boxt ως χορηγός της φανέλας της Leeds. Η συμφωνία αντιπροσωπεύει σημαντική αύξηση της αξίας του υφιστάμενου συμβολαίου, σύμφωνα με το The Athletic.

«Είμαι ενθουσιασμένος που η Red Bull έρχεται μαζί μας για να χτίσει ένα λαμπρό μέλλον για τη Leeds United και μοιράζεται τον βαθύ σεβασμό μας για αυτόν τον πραγματικά ξεχωριστό σύλλογο», δήλωσε ο πρόεδρος της Leeds, Paraag Marathe.

«Ως πρόεδρος, η κοινοπραξία των επενδυτικών εταίρων μας θα είναι ανεκτίμητη για μένα καθώς πλησιάζουμε σε αυτή τη σημαντική στιγμή για τον σύλλογο, τώρα και στο μέλλον.

Iστορικό ορόσημο

Η προσθήκη της Red Bull είναι ένα ιστορικό ορόσημο που θα ενδυναμώσει περαιτέρω τον σύλλογο να αξιοποιήσει πλήρως τις ανταγωνιστικές δυνατότητές του», πρόσθεσε.

Η Leeds γίνεται ο έκτος ποδοσφαιρικός σύλλογος με τον οποίο ασχολείται η Red Bull σε όλο τον κόσμο, μαζί με τις RB Leipzig, Red Bull Salzburg, New York Red Bulls, RB Bragantino και RB Brazil.

Ο διευθύνων σύμβουλος εταιρικών έργων και επενδύσεων της Red Bull, Oliver Mintzlaff, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που αποτελούμε σημαντικό στοιχείο και συνεργάτη της Leeds United. Ένας σύλλογος που είναι σίγουρα ένας από τους μεγαλύτερους στην Αγγλία και έχει μια πλούσια και επιτυχημένη ιστορία. Η φιλοδοξία να φέρει τη Λιντς Γιουνάιτεντ πίσω στην Premier League και να εδραιωθεί στο καλύτερο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στον κόσμο ταιριάζει πολύ καλά με τη Red Bull. Η Λιντς θα περάσει μια δεύτερη σεζόν πίσω στην Championship μετά την ήττα της στον τελικό των πλέι οφ από τη Σαουθάμπτον την περασμένη Κυριακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Βαγγέλης Μαρινάκης: Γιατί στη ναυτιλία επενδύουμε στη σύγχρονη τεχνολογία
Business of Sport |

Βαγγέλης Μαρινάκης: Γιατί στη ναυτιλία επενδύουμε στη σύγχρονη τεχνολογία

Μιλώντας στο πλαίσιο του Marine Money Week στη Νέα Υόρκη, ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε για τη ναυτιλία, τη ναυτιλιακή τεχνολογία, την προστασία του περιβάλλοντος και το πάθος για το ποδόσφαιρο

Ο Ολυμπιακός στον εμβληματικό πύργο του Nasdaq στην Times Square για δεύτερη φορά
Business of Sport |

Ο Ολυμπιακός στον εμβληματικό πύργο του Nasdaq στην Times Square για δεύτερη φορά

Στις 22:00 ώρα Νέας Υόρκης (05:00 ώρα Ελλάδας) προβλήθηκε ξανά στον εμβληματικό πύργο του Nasdaq το επικό βίντεο για την κατάκτηση του Conference League από τον Ολυμπιακό. Η ελληνική σημαία και ο Θρύλος σε έναν από τους διασημότερους δρόμους του κόσμου.