Μια μικρή ανακούφιση προσέφεραν τα τελευταία στοιχεία από το μέτωπο του πληθωρισμού στη Wall Street, η οποία αναζητούσε μια ένδειξη που θα μπορούσε να κάμψει την περιοριστική πολιτική της Federal Reserve.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,23% στις 38.199 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,13% στις 5.242 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,01% στις 16.738 μονάδες.

Συνεχίζεται η διόρθωση στο ταμπλό με οδηγό την… Εθνική

Σε επίπεδο τίτλων, σήμερα, στο επίκεντρο είναι η Dell Technologies, η οποία χάνει 16%, παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Η Dell ανέφερε 955 εκατ. δολάρια σε καθαρά έσοδα κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του έτους, ή 1,32 δολάρια ανά μετοχή, έναντι 578 εκατ. δολαρίων, ή 79 σεντς, την προηγούμενη περίοδο. Οι συνολικές πωλήσεις κατά τη διάρκεια του τριμήνου αυξήθηκαν κατά 6% σε ετήσια βάση.

Από την άλλη, η Gap κερδίζουν περισσότερο από 25% αφού η εταιρεία ένδυσης αύξησε τις προβλέψεις της για τα λειτουργικά έσοδα για ολόκληρο το έτος, μετά την πτώση των κερδών του πρώτου τριμήνου. Τα στελέχη της Gap αναμένουν τώρα τα λειτουργικά έσοδα να αυξηθούν περίπου κατά 40%.

Ο βασικός δείκτης τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, που είναι και ο προτιμώμενος δείκτης πληθωρισμού της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, αυξήθηκε κατά 0,2% τον Απρίλιο, σύμφωνα με τις προβλέψεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Το Core PCE αυξήθηκε κατά 2,8% σε ετήσια βάση, ελαφρώς πάνω από την πρόβλεψη συναίνεσης 2,7% από τους οικονομολόγους.

Τα στοιχεία αυτά προσφέρουν μεν κάποια ανακούφιση στη Wall Street, αλλά δεν μπορούν να αλλάξουν τις εκτιμήσεις ότι η Federal Reserve θα προχωρήσει σε κάποια μείωση επιτοκίου εντός του έτους. Παρόλα αυτά, οι αμερικανικοί δείκτες, κατάφεραν να κρατήσουν τα κέρδη του Μαΐου, κυρίως με τη συμβολή του τεχνολογικού κλάδου. Ο Dow σημειώνει άνοδο 0,8% αυτόν τον μήνα, ενώ ο S&P 500 κερδίζει 4%. Ο Nasdaq Composite κερδίσει σχεδόν 7%, οδεύοντας για τον καλύτερο μήνα του από τον Νοέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street