Στο ίδιο μοτίβο της νευρικότητας και της έντονης μεταβλητότητας βρίσκεται και σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, αναζητώντας στηρίξεις προκειμένου να βγάλει αντίδραση αλλά και να περισώσει το πρόσημο του Μαΐου, αφού έχασε στο «παρά πέντε» τα κέρδη του.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,13% στις 1.437,98 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,19% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.476,15 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός απώλειες 0,20% στις 1.255,46 μονάδες.

Δύσκολη εξίσωση στο ταμπλό

Τα πρόσημα εξακολουθούν να είναι και σήμερα μοιρασμένα στο ταμπλό, με πολλά χαρτοφυλάκια να μειώνουν την έκθεσή τους σε αρκετούς τίτλους και να κάνουν διακριτικές τοποθετήσεις σε άλλους. Τούτο επιβεβαιώνεται από την υποαπόδοση αρκετών δεικτοβαρών τίτλων, που στην τρέχουσα διόρθωση έχουν ξεπεράσει σε πτώση τον γενικό δείκτη.

Οι προσδοκίες για τη σημερινή συνεδρίαση, την τελευταία του Μαΐου, δεν δείχνουν μάλιστα να είναι μεγάλες, δεδομένου ότι θα τηρηθεί στάση αναμονής τόσο για την ετυμηγορία του οίκου Fitch, όσο και για τις αλλαγές στους δείκτες του MSCI. Κι ενώ το rebalancing του MSCI θα αυξήσει τις συναλλαγές, προκαλώντας τις γνωστές αναταράξεις, χαμηλά είναι και οι προσδοκίες για την βραδινή ετυμηγορία της Fitch, σχετικά με την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εγχώριων αναλυτών, ο οίκος Fitch αναμένεται να διατηρήσει την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας στο ΒΒΒ-, αλλά να αναβαθμίσει τις προοπτικές της χώρας σε θετικές, από σταθερές τώρα. Αυτό σημαίνει ότι, εάν δεν αλλάξει κάτι στο μεταξύ, θα υπάρξει νέα αναβάθμιση το επόμενο 12-18μηνο.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Cenergy συνεχίζει και σήμερα να ξεχωρίζει με το +2,08% που καταγράφει, με τις Autohellas και Ελλάκτωρ να ακολουθούν με +1,33% και +1,01% αντίστοιχα. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΔΕΗ, Βιοχάλκο, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, Eurobank και ΕΛΧΑ.

Από την άλλη, η Aegean συνεχίζει την έντονη διολίσθησή της, καταγράφοντας απώλειες 1,28%, με τις Εθνική, Jumbo, Quest, Titan, Coca Cola, Motor Oil, ΕΥΔΑΠ, Σαράντη, Alpha Bank και Λάμδα να κινούνται ήπια πτωτικά. Χωρίς μεταβολή είναι ο ΟΤΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών