Αρνητικός όπως όλα δείχνουν θα είναι στον μήνα ο γενικός δείκτης στο χρηματιστήριο Αθηνών, με την «επίσκεψη» των 1.505 μονάδων στις 20 Μαΐου να πυροδοτεί τη διόρθωση που η πλειονότητα της αγοράς περίμενε.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,55% στις 1.431,77 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 47,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 12,5 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,75% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.456,62 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός απώλειες 1,50% στις 1.239,08 μονάδες.

Λελογισμένη η διόρθωση

Από τις 1.505 μονάδες στις 20 Μαΐου, ενδοσυνεδριακά υψηλά, η αγορά έχει «προσγειωθεί» πλέον στη ζώνη των 1.430 μονάδων, δηλαδή στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 25 Απριλίου. Μια διόρθωση που προς το παρόν είναι εντός των ανοχών πολλών χαρτοφυλακίων, αν και η απώλεια των 1.470 μονάδων αρχικά ενεργοποίησε πολλά stop loss.

H έναρξη του καλοκαιριού από Δευτέρα, δεν αναμένεται να αλλάξει μάλιστα βραχυπρόθεσμα την εικόνα της αγοράς, με τον γενικό δείκτη να αναζητά τις στηρίξεις στη ζώνη των 1.420 – 1.430 μονάδων, με την όποια αντίδραση να εκλαμβάνεται από αρκετούς ως ευκαιρία μείωσης των απωλειών που έφερε η διόρθωση. Εκεί η αγορά όμως θα δώσει ένα κρίσιμο τεστ για το ενδιαφέρον που θα υπάρξει και σε τι επίπεδα, εκτός εάν η έλευση του καλοκαιριού και των υψηλών θερμοκρασιών της ερχόμενης εβδομάδας φέρει μαζί της και τη φάση της θερινής ραστώνης.

Βέβαια, όλα μπορεί να αλλάξουν εάν τελικά ο οίκος Fitch κάνει την έκπληξη σήμερα το βράδυ και δεν θα περιοριστεί σε ένα review των εξελίξεων στην ελληνική οικονομία. Ειδικά αν επικαλεστεί κανείς τη Société Générale, τα ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη της ελληνική οικονομίας παραμένουν, ενώ εκτιμά πως η Ελλάδα, όπως και η Ιρλανδία, θα είναι οι μόνες χώρες που θα δουν θετικές κινήσεις από τους οίκους φέτος.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Cenergy κινείται με κέρδη 3,23%, με τις Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ, Aegean, Σαράντης, Ελληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ Τέρνα και Μυτιληναίος να κινούνται ήπια ανοδικά. Χωρίς μεταβολή είναι η ΕΛΧΑ.

Στον αντίποδα, η Εθνική χάνει 2,22%, με τις Eurobank, Jumbo, Motor Oil και ΕΥΔΑΠ να κινούνται με απώλειες άνω του 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΤΕ, Alpha Bank, Πειραιώς, Τέρνα Ενεργειακή, Λάμδα, ΔΕΗ, Coca Cola, Quest, Autohellas, ΕΛΧΑ και Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών