Η Subway, η αλυσίδα εστιατορίων τις ΗΠΑ, εξέδωσε ομόλογο 3,35 δισ. δολαρίων που υποστηρίζεται από περιουσιακά στοιχεία για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της εξαγοράς της από την Roark Capital Group. Ήταν η μεγαλύτερη τιτλοποίηση του είδους που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία.

Η εταιρεία πώλησης… σάντουιτς τιμολόγησε το μεγαλύτερο μέρος της συνολικής τιτλοποίησης της επιχείρησής της – όπου μια εταιρεία ενεχυριάζει τα περισσότερα από τα περιουσιακά της στοιχεία ως εγγύηση, συμπεριλαμβανομένων των προμηθειών franchise – με margin 150 μονάδων βάσης πάνω από το σημείο αναφοράς.

Subway: Η οικογενειακή επιχειρήση που κρατούσε αντιστάσεις, αλλά υποκλίθηκε στο χρήμα

Η συναλλαγή

Η mega συναλλαγή είναι η μεγαλύτερη μεταξύ άλλων συμφωνιών που υποστηρίζονται από franchise πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων από γνωστές αλυσίδες όπως η Dunkin’ Brands Group, η Taco Bell και η Wendy’s. Ο Dunkin’ ήταν αυτή που κατείχε το προηγούμενο ρεκόρ συμφωνίας WBS, με περίπου 2,5 δισ. δολάρια το 2015.

Οι επενδυτές έδωσαν προσφορές 19 δισ. δολαρίων για τα προς πώληση ομόλογα 3,35 δισ. δολαρίων, σηματοδοτώντας ότι η ζήτηση ξεπέρασε την προσφορά. Τα spread μειώθηκαν κατά τουλάχιστον 30 μονάδες βάσης σε όλο το φάσμα των κεφαλαίων λόγω καθοδήγησης, μια άλλη ένδειξη σημαντικού επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Σύμβουλοι

Η Morgan Stanley και η Barclays ενήργησαν ως από κοινού σύμβουλοι διάρθρωσης. Η πώληση ομολόγων ήταν η πρώτη τιτλοποίηση της Subway.

Η πώληση σφράγισε επίσης τη θέση της Subway ανάμεσα στις 10 μεγαλύτερες συναλλαγές ABS που έγιναν τα τελευταία 10 χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Bloomberg News. Οι πωλήσεις του ABS τρέχουν περίπου 27% πιο γρήγορα το 2024 σε σύγκριση με το 2023, ενισχυμένες από τις πωλήσεις ομολόγων που υποστηρίζονται από παραδοσιακές εξασφαλίσεις όπως δάνεια αυτοκινήτων και ασυνήθιστες εξασφαλίσεις όπως συμφωνίες franchise.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή