Σύσταση «αγοράς» με αυξημένη τιμή στόχο στα 45 ευρώ (από 36 ευρώ), προχώρησε για την μετοχή της  Titan η Euroxx χρηματιστηριακή, παραμένοντας μία από τις τοπ επιλογές της από το χρηματιστήριο της Αθήνας, απόρροια του μεγάλου discount σε σχέση με  ομοειδείς εταιρείες, της κρυφής αξίας από τις δραστηριότητες στις ΗΠΑ, της διαρθρωτικής ανάκαμψης στην Ελλάδα και του υπομοχλευμένου ισολογισμού.

Το ποντάρισμα του Τιτάνα στις ΗΠΑ – Η ακτινογραφία της αγοράς και το χαρτί των εκλογών

Η μετοχή διαπραγματεύεται με δείκτη Αξία επιχείρησης προς κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EV/EBITDA) στις 5,3 φορές για το 2024,  με σημαντική δηλαδή έκπτωση έναντι της μέσης τιμής 20ετίας (στις 8,0 φορές), αλλά και των  ομοειδών  μετοχών τόσο εκτός ΗΠΑ (στις 6,3 φορές) όσο και εντός ΗΠΑ (στις 13 φορές).

Η εισαγωγή  της Titan America στην αγορά των ΗΠΑ αναμένεται να στηρίξει μεσοπρόθεσμα και την μετοχή της μητρικής εταιρείας  δεδομένου μάλιστα πως το 55% των κερδών προ φόρων τόκων και αποσβέσεων του ομίλου  προέρχεται από την αμερικανική αγορά.

Το ποντάρισμα του Τιτάνα στις ΗΠΑ

Την εισαγωγή σε χρηματιστήριο των ΗΠΑ ετοιμάζει ο Titan, για τη θυγατρική του, Titan America, προκειμένου να αντλήσει κεφάλαια που θα διευκολύνουν την χρηματοδότηση της μελλοντικής ανάπτυξης και των επενδυτικών ευκαιριών του Ομίλου.

Η εισαγωγή ότι θα πραγματοποιηθεί σε χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και θα συνοδεύεται από δημόσια προσφορά μειοψηφικού ποσοστού, αναλόγου με το σύνηθες ποσοστό διάθεσης μετοχών σε δημόσιες προφορές εισαγωγής σε χρηματιστήριο στις ΗΠΑ. Η διαδικασία δεν θα επιφέρει φορολογική επιβάρυνση στον Όμιλο και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2025.

Όπως αναφέρει ο όμιλος, η Titan America, με πωλήσεις 1,6 δισ. δολάρια, είναι μια δυναμική και πλήρως καθετοποιημένη εταιρία, που δραστηριοποιείται στις ισχυρά αναπτυσσόμενες μεγάλες οικονομικές περιοχές της Ανατολικής ακτής των ΗΠΑ, με παρουσία και ηγετική θέση στις αγορές της Φλόριντα, τις Μέσο-Ατλαντικές πολιτείες και στη Μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης/New Jersey.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Παπαδόγλου (Nexi Ελλάδος): Μεταρρυθμίσεις και κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντων
Επιχειρήσεις |

Παπαδόγλου (Nexi Ελλάδος): Μεταρρυθμίσεις και κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντων

«Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να δίνουν στην αγορά την ευκαιρία να "αναπνέει" προκειμένου να αναπτύσσεται σταθερά», ανέφερε ο Νίκος Παπαδόγλου στο 28th Annual Economist Government Roundtable

Netcompany-Intrasoft: Πραγματοποιώντας κομβικά έργα ψηφιακού μετασχηματισμού για την Ελλάδα και την Ευρώπη
Επιχειρήσεις |

Netcompany-Intrasoft: Πραγματοποιώντας κομβικά έργα ψηφιακού μετασχηματισμού για την Ελλάδα και την Ευρώπη

Σε βάθος τριών δεκαετιών, η εταιρεία έχει χτίσει πολύτιμη τεχνογνωσία, πραγματοποιώντας στρατηγικά έργα ψηφιακού μετασχηματισμού και προσφέροντας υπηρεσίες που βρίσκονται σταθερά στην αιχμή της τεχνολογίας