Το… αμερικάνικο όνειρο θέλει να ζήσει η Intralot, η οποία ανεβάζει ακόμη πιο ψηλά τον πήχη για την παρουσία της στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης εξέφρασε την εκτίμηση πως η εταιρεία θα αναζητήσει την είσοδό της σε μια από τις δύο χρηματιστηριακές αγορές στις ΗΠΑ. Κάτι που μπορεί να γίνει είτε αυτόνομα, είτε σε στρατηγική συνεργασία με εταιρεία του κλάδου ή μεγάλο χρηματοοικονομικό οργανισμό.

Τα ντεσού του deal Intracom με «Ευρώπη» – Η ευκαιρία που είδε ο Κόκκαλης

Ο μετοχικός και διοικητικός ηγέτης της Intralot από το βήμα της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε χθες ανέφερε πως το προσεχές διάστημα η εταιρεία θα στοχεύσει στην ανάληψη νέων συμβολαίων στις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά, αγορές που βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της.

Τα συμβόλαια

Επιδίωξη σύμφωνα με τον κ. Κόκκαλη είναι να δώσει άλλο μέγεθος στον όμιλο, τόσο μέσα και από την διοικητική αναδιοργάνωση που δρομολογείται (ο νυν πρόεδρος και CEO της Intralot, Νίκο Νικολακόπουλο, να αποκτά σημαντικά αναβαθμισμένο ρόλο) όσο και χάρη στη μεγαλύτερη παροχή προϊόντων και υπηρεσιών στον τομέα της λοταρίας.

Εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα πως στο επόμενο διάστημα θα πετύχει να κλείσει κάποια από τα συμβόλαια που διεκδικεί η εταιρεία ενώ δήλωσε αισιόδοξος ότι του χρόνου θα βρίσκεται σε ακόμη καλύτερη θέση.

Ο Γ. Παπαβασιλείου, εκτελεστικό μέλος του δ.σ. της Intracom Holdings από την πλευρά του, υπογράμμισε την πρόθεση της Intracom να στηρίξει την προσπάθεια της Intralot εφόσον αυτή επιδιώξει στρατηγικές συνεργασίες, ακόμη και αυξάνοντας το ποσοστό συμμετοχής της ή όποια άλλη κίνηση αποφασίσει η διοίκηση.

Στάθηκε μάλιστα στο ποσοστό της διασποράς του μετοχικού κεφαλαίου σε περίπτωση που η Ιntalot μπει σε κάποιο αμερικάνικο χρηματιστήριο, και αποκτήσει κεφαλαιοποίηση άνω του 1 – 1,5 δισ. ευρώ.

Οι λοταρίες

Αναφορικά με τις λοταρίες που «κυνηγά» η Intralot, ο κ. Νικολακόπουλος είπε πως πιο κοντά χρονικά είναι οι διαγωνισμοί στη Βόρεια Ντακότα, την Αυστραλία (σε φάση κατάθεσης), το Μιζούρι, του ΟΠΑΠ (VLTs), το Κεμπέκ, το Τέξας και στη Βραζιλία, εκφράζοντας την εκτίμηση πως του χρόνου θα είναι σε θέση να ανακοινώσει κάποια από αυτές.

Ειδική μνεία έκανε στην Τουρκία και την θυγατρική Βilyoner, η οποία σταθερά και μήνα με το μήνα αυξάνει το μερίδιο αγοράς της ενώ τόνισε ότι στην Μαλαισία θα τεθεί σύντομα σε λειτουργεία το LOTOS6. Ξεχώρισε ακόμη την επέκταση του συμβολαίου στο Μαρόκο για δυο ακόμη χρόνια, καθώς και για 1+1 με τον ΟΠΑΠ ενώ στη Washington DC και στο κομμάτι του αθλητικού στοιχηματισμού υπογράφηκε συμφωνία με τη Fan Duel για την παροχή υπηρεσιών στη λοταρία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις