Από την Ελλάδα στον κόσμο. Ένα από τα κορυφαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στον κόσμο, ο Nasdaq, αναγνώρισε για μία ακόμα φορά την παγκόσμια εμβέλεια και σημασία της Έκθεσης Ποσειδώνια και της ελληνικής ναυτιλίας αναρτώντας στην καρδιά της Νέας Υόρκης, στην εμβληματική Times Square, το μήνυμα: «Ο Nasdaq Χαιρετίζει τα Ποσειδώνια 2024 & Εύχεται σε Όλους τους Συμμετέχοντες Καλή Επιτυχία!».

Το μήνυμα αναρτήθηκε στο Nasdaq billboard, την περιζήτητη ψηφιακή διαφημιστική πινακίδα και μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο.

Ποσειδώνια 2024: Οι κορυφαίοι του κλάδου της ναυτιλίας διαμορφώνουν την ατζέντα

Γνωστή και ως «Πύργος της Αγοράς NASDAQ», η πινακίδα έχει μέγεθος 930 τετραγωνικά μέτρα και ύψος 36,5 μέτρα, και είναι ορατή από μεγάλη απόσταση με την επιβλητική και περίοπτη παρουσία της σε ένα από τα πιο αναγνωρισμένα τοπόσημα του κόσμου.

Οι εισηγμένες στο NASDAQ, ναυτιλιακές εταιρείες ελληνικών συμφερόντων είναι 27 και συγκεκριμένα οι:  Capital Product Partners L.P., Castor Maritime Inc, C3is Inc., EuroDry Ltd, Euroseas Ltd, Globus Maritime Limited, Imperial Petroleum Inc, OceanPal Inc, Performance Shipping Inc, Pyxis Tankers Inc, Seanergy Maritime Corp, Star Bulk Carriers Corp, Stealth Gas Inc, Top Ships Inc, Toro Corp, United Maritime Corporation  Επίσης οι εισηγμένες στο NYSE: Costamare Inc, Danaos Corporation, Diana Shipping Inc, Dorian LPG Ltd, Dynagas LNG Partners L.P, Gaslog Partners L.P., Global Ship Lease Inc, Navios Maritime Holdings, Navios Maritime Partners, Safe Bulkers Inc, Tsakos Energy Navigation Ltd.

Όπως τόνισε μιλώντας το περαμσένο καλοκαίρι σε εκδήλωση του Propeller Club Port of Piraeus ο Erick Diaz, επικεφαλής των Αγορών Κεφαλαίων Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής στο Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης (NYSE), η Ελλάδα παραμένει η νούμερο ένα ναυτιλιακή χώρα στον κόσμο. Το 2018, η ναυτιλιακή και λιμενική οικονομία παρήγαγε 5,4 τρισεκατομμύρια δολάρια σε συνολική οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ. Δεδομένου ότι η Ελλάδα αποτελεί το 20% του παγκόσμιου ναυτιλιακού στόλου, μπορούμε να υπολογίσουμε ότι σχεδόν 1 τρισεκατομμύριο δολάρια προέρχονταν άμεσα ή έμμεσα από την ελληνική ναυτιλιακή βιομηχανία, η οποία, ως εκ τούτου, διαδραματίζει ζωτικό ρόλο για την οικονομία των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Βαγγέλης Μαρινάκης: Γιατί στη ναυτιλία επενδύουμε στη σύγχρονη τεχνολογία
Business of Sport |

Βαγγέλης Μαρινάκης: Γιατί στη ναυτιλία επενδύουμε στη σύγχρονη τεχνολογία

Μιλώντας στο πλαίσιο του Marine Money Week στη Νέα Υόρκη, ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε για τη ναυτιλία, τη ναυτιλιακή τεχνολογία, την προστασία του περιβάλλοντος και το πάθος για το ποδόσφαιρο