Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης συναντήθηκε σήμερα με τον νέο Έλληνα αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, κ. Γιάννη Τσακίρη.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη συνεργασία της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ιδιαίτερα σε τομείς, όπως η πράσινη και η ψηφιακή μετάβαση και η στήριξη των μικρομεσαίων. Συζητήθηκαν επίσης τα σχέδια της ΕΤΕπ για στήριξη αμυντικών επενδύσεων, όπως και για την εξασφάλιση προσιτής στέγης.

Επίθεση Χατζηδάκη σε ΣΥΡΙΖΑ: Τα «Τρασονόμικς» θα οδηγούσαν σε νέα μνημόνια

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσακίρης, ο οποίος ήταν στέλεχος τoυ Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, διατέλεσε μεταξύ 2019-2023 Υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

«Η Ελλάδα χρειάζεται τώρα περισσότερο από ποτέ την ΕΤΕπ»

«Τώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται η Ελλάδα την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) προκειμένου να εδραιωθεί το κύμα οικονομικής ανάπτυξης των τελευταίων ετών». Την επισήμανση αυτή κάνει με συνέντευξη του στο «Βήμα» ο νέος αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ Γιάννης Τσακίρης.

«Η ΕΤΕπ αποτελεί τον επενδυτικό και χρηματοδοτικό βραχίονα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στηρίζει την οικονομική ανάπτυξη κρατών-μελών και την εκτέλεση σημαντικών έργων και καίριων επενδύσεων για την επίτευξη κοινών ευρωπαϊκών και εθνικών στόχων. Κατά συνέπεια αποτελεί και πολύτιμο αναπτυξιακό καταλύτη για την ελληνική οικονομία, η οποία παγίως κατατάσσεται στις πλέον ωφελημένες από τα προνομιακά πακέτα χρηματοδότησης του ομίλου ΕΤΕπ – αναλογικά με το μέγεθός της», σημείωσε στη συνέντευξη ο κ. Τσακίρης

«Αξιοσημείωτη άλλωστε είναι η συμβολή της ΕΤΕπ στην προσπάθεια της Ελλάδας να επιταχύνει στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης με τελική στόχευση την “παραγωγή” καινοτομίας στην εποχή της ψηφιοποίησης. Η ΕΤΕπ επιπλέον έχει δεσμευτεί από αρχές του έτους να διευρύνει περαιτέρω την υποστήριξη που παρέχει προς την Ελλάδα, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο. Φυσικά προτεραιότητά μας στην ΕΤΕπ είναι η οριζόντια στήριξη όλων των κρατών-μελών με στόχο τη δίκαιη, ταχεία και ομαλή μετάβασή τους προς πιο πράσινα και ανθεκτικά μοντέλα ανάπτυξης, μέσω μακροπρόθεσμων επενδύσεων σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθαρών μεταφορών και ενεργειακής ασφάλειας και απόδοσης, καθώς και η παροχή ρευστότητας με κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Aκρίβεια: H Κομισιόν ξεκινά έρευνα για τις αθέμιτες πρακτικές των πολυεθνικών
Επικαιρότητα |

Φον Ντερ Λάιεν σε Μητσοτάκη: H Κομισιόν ξεκινά έρευνα για τις αθέμιτες πρακτικές των πολυεθνικών

H Κομισιόν εκκινεί ερευνητική διαδικασία για τις αθέμιτες πρακτικές πολυεθνικών εταιρειών που τροφοδοτούν την ακρίβεια, επισημαίνει η Φον Ντερ Λάιεν σε επιστολή της στον Κυριάκο Μητσοτάκη