Οι Queen, με επικεφαλής τον αείμνηστο Freddie Mercury, είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα εμπορικά γκρουπ στην ιστορία της μουσικής. Τώρα η Sony Music βρίσκεται σε συζητήσεις για την αγορά του μουσικού καταλόγου των Queen για 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Η Sony Music δημιούργησε ένα οικονομικό όχημα με τίτλο «Rock Bidco», για να υποβάλει προσφορές για τον μουσικό κατάλογο του βρετανικού ροκ συγκροτήματος Queen, ο οποίος αναμένεται να πιάσει πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Η “Rock Bidco” ιδρύθηκε στις 17 Μαΐου και ελέγχεται από τον Τιμ Μέιτζορ, τον συν-αρχηγό της Sony Music Publishing.

SONY: Υπέβαλε πρόταση 26 δισ.δολαρίων για την Paramount

Οι Queen έβγαλαν στην αγορά τον μουσικό τους κατάλογο εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο και συνομιλούσαν με τη Sony Music και την αντίπαλό της Universal Music, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα και μίλησαν στους Financial Times. Η Sony είναι ακόμα μεταξύ των ενδιαφερομένων, ενώ η Universal είχε αφήσει να λήξει μια περίοδος αποκλειστικότητας στις διαπραγματεύσεις επειδή η τιμή που ήθελε η μπάντα ήταν πολύ υψηλή, είπαν oι πηγές.

Ζητούν πάνω από 1 δισ.

Το συγκρότημα ζητάει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια, κάτι που θα καθιστούσε την πώληση μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της μουσικής. Η συμφωνία θα περιλαμβάνει ηχογραφημένη μουσική και εκδόσεις καθώς και άλλα έσοδα, συμπεριλαμβανομένων εμπορευμάτων και αδειών και έσοδα από τη βιογραφική ταινία Bohemian Rhapsody.

Σύμφωνα με πληροφορίες των FT, η Sony θα συνεργαστεί με μια άλλη εταιρεία για να χρηματοδοτήσει τη συμφωνία.

Η Sony συγχρηματοδότησε την απόκτηση – υπερπαραγωγή του καταλόγου του Μπρους Σπρίνγκστιν με την Eldridge Industries, τον επενδυτικό οίκο του Τοντ Μπόλι, για πάνω από 500 εκατ. δολάρια.

Στα χνάρια άλλων ροκ σταρ

Τα δικαιώματα μουσικής, τα οποία παρέχουν μια σταθερή ροή εσόδων με βάση τις πωλήσεις δίσκων και τα έσοδα ροής, έχουν γίνει δημοφιλής κατηγορία περιουσιακών στοιχείων τα τελευταία χρόνια. Ροκ σταρ, όπως οι Μπομπ Ντίλαν, Μπρους Σπρίνγκστιν και Νιλ Γιανγκ, έχουν πουλήσει το έργο ζωής τους με μεγάλες απολαβές.

Οι Kiss, το γκλαμ- ροκ συγκρότημα των ΗΠΑ, πούλησαν τον περασμένο μήνα τα δικαιώματα της μουσικής τους, καθώς και το όνομα και την εικόνα του στην Pophouse Entertainment για 300 εκατομμύρια δολάρια.

Οι Queen είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα εμπορικά γκρουπ στην ιστορία της μουσικής, έχοντας πουλήσει περισσότερους από 300 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. Η επιτυχία του συγκροτήματος Bohemian Rhapsody συγκαταλέγεται στα ροκ τραγούδια με τις περισσότερες ροές, ενώ η βιογραφική ταινία του 2018 αύξησε την ακρόαση και τις πωλήσεις της μουσικής τους.

Το Billboard εκτιμά ότι η μουσική των Queen αποφέρει περίπου 45 εκατομμύρια δολάρια ετησίως σε έσοδα από δικαιώματα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tέχνη και Ζωή