Οι Αμερικανοί θα κατακλύσουν φέτος την Αθήνα, καθώς οι αεροπορικές συνδέσεις είναι περισσότερες από ποτέ με αποτέλεσμα κάθε δυο ώρες τη θερινή περίοδο ένα αεροπλάνο να πετά προς το «Ελευθέριος Βενιζέλος» από τις ΗΠΑ.

Την αεροπορική σύνδεση Αθήνας-ΗΠΑ ενισχύει από χθες και η Norse Atlantic Airways. Πρόκειται για την αεροπορική εταιρεία που ίδρυσε ο νορβηγός εφοπλιστής Bjorn Tore Larsen, τον Μάρτιο του 2021. O Bjorn Tore Larsen είναι πρόεδρος της ναυτιλιακής εταιρείας OSM Thome SHIP MANAGEMENT, η οποία προσφέρει  υπηρεσίες διαχείρισης σε πάνω από 1.000 πλοία διαφόρων τύπων.

British Airways: Αύξηση 6,6% στο α’ τετράμηνο των αφίξεων στο Ελ. Βενιζέλος από το Ηνωμένο Βασίλειο

Η OSM Thome, είναι το αποτέλεσμα της συγχώνευσης που ενεργοποιήθηκε το 2023 μεταξύ του OSM Maritime Group και του Thome Group. Ο όμιλος OSM Maritime Group ιδρύθηκε από τον Bjorn Tore Larsen στο Arendal της Νορβηγίας το 1989. Ο όμιλος Thome Group ιδρύθηκε το 1963 στη Σιγκαπούρη και το 1977, ο Olav Eek Thorstensen εντάχθηκε ως εταίρος και ανέλαβε το 100% της εταιρείας το 1999.

Η OSM Thome απασχολεί σήμερα περίπου 31.000 άτομα στη θάλασσα και στην ξηρά, διατηρεί 30 γραφεία σε διάφορες τοποθεσίες σε διάφορες ηπείρους και διαχειρίζεται περίπου 1000 πλοία. Οι βασικές υπηρεσίες της εταιρείας είναι η (πλήρης) διαχείριση πλοίων και πληρωμάτων. Επιπλέον, προσφέρουμε διάφορες άλλες ναυτιλιακές υπηρεσίες, και είναι πρωτοπόρος στην προώθηση μιας πιο πράσινης ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Με την προσθήκη της Norse οι αεροπορικές εταιρείες  που συνδέουν το «Ελευθέριος Βενιζέλος με τις ΗΠΑ γίνονται πέντε και συγκεκριμένα οι Emirates με σύνδεση όλο τον χρόνο και οι American Airlines, United, Delta και από χθες η Norse.

Το φετινό καλοκαίρι το πρόγραμμα περιλαμβάνει 82 αναχωρήσεις την εβδομάδα στο peak της περιόδου έναντι 67 το καλοκαίρι του 2023 με τις αναχωρήσεις να είναι 12 την ημέρα.

Διεύρυνση της σεζόν

Αξίζει να σημειωθεί ότι καταγράφεται μια διεύρυνση της σεζόν καθώς η American Airlines ξεκίνησε ένα μήνα νωρίτερα τις πτήσεις από Νέα Υόρκη, Σικάγο και Φιλαδέλφεια ενώ 15 ημέρες νωρίτερα ξεκίνησαν τις πτήσεις τους η Delta από την Βοστώνη και η United  από την Ουάσιγκτον.

Οι πέντε αεροπορικές εταιρείες, έναντι τεσσάρων το 2023 θα συνδέουν έξι αμερικάνικες πόλεις (όσες και το 2023) Νέα Υόρκη, Σικάγο, Ατλάντα, Βοστώνη, Ουάσιγκτον και Φιλαδέλφεια και επτά αμερικάνικα αεροδρόμια (όσα και το 2023) με την ελληνική πρωτεύουσα, ανεβάζοντας τις γραμμές σε ένδεκα από εννέα το 2023 με την προσθήκη δυο ακόμη της Norse από το JFK της Νέας Υόρκης και της United από το Σικάγο (ORD). Συζητήσεις γίνονται για μελλοντικές συνδέσεις και με άλλες πόλεις όπως είναι το Μαιάμι.

Η αμερικάνικη αγορά τρέχει ήδη με 22% αύξηση στις αφίξεις το πρώτο τετράμηνο του 2024 σε σύγκριση με πέρυσι την ίδια περίοδο ανεβάζοντας τις αφίξεις στις 195.000 με τους εξ Αμερικής επισκέπτες να κατέχουν την πρώτη θέση των ξένων αφίξεων στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Σημειώνεται ότι το 2023 οι ξένες αφίξεις από τις ΗΠΑ στο ΔΑΑ έσπασαν το φράγμα του ενός εκατ. φτάνοντας τις 1.05 εκατ. αφίξεις καταγράφοντας μια άνοδο κατά 51% σε σύγκριση με το 2019.

Νέος παίκτης η Norse Atlantic Airways

Η Norse Atlantic Airways χθες την έναρξη των πρώτων απευθείας πτήσεων της μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης (JFK). Θα πραγματοποιεί πτήσεις έως πέντε φορές την εβδομάδα κατά τη θερινή περίοδο, με τιμές που ξεκινούν από 239 ευρώ απλή μετάβαση στην Οικονομική Θέση και 458 ευρώ  Norse Premium, περιλαμβάνοντας όλους τους φόρους και τις χρεώσεις.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινούμε αυτή τη νέα απευθείας σύνδεση, προσφέροντας στους ταξιδιώτες έναν βολικό και αποτελεσματικό τρόπο να ταξιδεύουν μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης. Με τη δέσμευσή μας να παρέχουμε εξαιρετική εξυπηρέτηση και άνεση, οι επιβάτες μπορούν να αναμένουν μια αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία με την Norse Atlantic», δήλωσε ο Bjorn Tore Larsen, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Norse Atlantic Airways.

Η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ, τόνισε από την πλευρά της ότι η νέα προσθήκη προσφέρει στο επιβατικό κοινό μια εξαιρετική επιλογή με ένα σπουδαίο προϊόν, ενισχύοντας παράλληλα τη διασυνδεσιμότητα της Αθήνας προς τις ΗΠΑ, που αυτή τη στιγμή κατατάσσονται στην κορυφή των σημαντικότερων και πιο δημοφιλών αγορών μας.

Η Norse Atlantic χρησιμοποιεί αποκλειστικά σύγχρονα αεροσκάφη Boeing 787 Dreamliner και προσφέρει δύο επιλογές καμπίνας: Economy και Norse Premium.

Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο και κύριο μέτοχό της, Bjørn Tore Larsen, τον Μάρτιο του 2021. Η Norse διαθέτει στόλο 15 σύγχρονων, αποδοτικών στην κατανάλωση καυσίμων και πιο φιλικών προς το περιβάλλον Boeing 787 Dreamliners που εξυπηρετούν προορισμούς όπως η Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Λας Βέγκας, το Μαϊάμι, το Ορλάντο , Μπανγκόκ, Κέιπ Τάουν, Όσλο, Αθήνα, Λονδίνο, Βερολίνο, Ρώμη και Παρίσι. Η πρώτη πτήση της εταιρείας απογειώθηκε από το Όσλο στη Νέα Υόρκη στις 14 Ιουνίου 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός