Οι υπεύθυνοι της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ δηλώνουν ότι συγκέντρωσαν 52.8 εκατομμύρια δολάρια μία ημέρα μετά την καταδίκη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ και νυν υποψήφιου για την προεδρία στις επερχόμενες εκλογές.

Το παραπάνω ποσό προήλθε από δωρεές των υποστηρικτών του Τραμπ οι οποίες καταχωρήθηκαν μέσα σε ένα μόνο 24ωρο, μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας. «Αυτά είναι περισσότερα από 2 εκατομμύρια δολάρια την ώρα», ανέφερε η προεκλογική εκστρατεία σε ανακοίνωσή της το βράδυ της Παρασκευής. Περισσότερο από το ένα τρίτο των χορηγών ήταν νέοι, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Τραμπ: Η καταδίκη και η επόμενη μέρα

«Δεν έκανα τίποτα κακό!»

Σε μηνύματα και emails, ο Τραμπ αποκάλεσε τον εαυτό του πολιτικό κρατούμενο και δήλωσε ότι η καταδίκη του σηματοδοτεί την πιο σκοτεινή ημέρα στην ιστορία των ΗΠΑ.

«Δεν έκανα τίποτα κακό!», ανέφερε σε μια δήλωσή του. «Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ!», ανέφερε σε μια άλλη, προσθέτοντας: «Μόλις καταδικάστηκα σε μια ΣΤΗΜΕΝΗ ΔΙΚΗ με σκοπό να παρέμβουν στις εκλογές μας».

Πλούσιοι χορηγοί

Ορισμένες από τις μεγαλύτερες διαδικτυακές συγκεντρώσεις χρημάτων του Τραμπ τροφοδοτήθηκαν από τα νομικά προβλήματά του, συμπεριλαμβανομένης εκείνης των 15.4 εκατομμυρίων δολαρίων μετά την απαγγελία κατηγοριών για τα χρήματα που έδωσε στην πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς ώστε να μην αποκαλύψει την ερωτική τους σχέση.

Η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ ανέφερε επίσης ότι συγκέντρωσε 7.1 εκατομμύρια δολάρια μετά τη σύλληψή του στη Τζόρτζια για υποτιθέμενες προσπάθειες ανατροπής των εκλογών του 2020, όταν δημοσιεύτηκε η φωτογραφία του μέσα από τη φυλακή της κομητείας Φούλτον.

Το ποσό των 52.8 εκατομμυρίων δολαρίων περιλαμβάνει μόνο τις διαδικτυακές δωρεές, οι οποίες συνήθως προέρχονται από ανθρώπους που δίνουν μερικές εκατοντάδες δολάρια ή λιγότερο. Η ετυμηγορία θα μπορούσε να αυξήσει περαιτέρω το μηνιαίο συνολικό ποσό του Μαΐου.

Πλούσιοι χορηγοί, οι οποίοι προηγουμένως είχαν μείνει στο περιθώριο της προεδρικής κούρσας, δήλωσαν πρόσφατα ότι σκοπεύουν να υποστηρίξουν τον πιθανό υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων.

Ο Τραμπ υποχρεούται να αναφέρει τη συγκέντρωση χρημάτων του Μαΐου έως τις 20 Ιουνίου.

Συγκέντρωσε επίσης 40 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας στο Τέξας, μεγάλο μέρος των οποίων προήλθε από στελέχη της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της Continental Resources Inc. Χάρολντ Χαμ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο πρώτος άνδρας που έχει περάσει από την προεδρία των ΗΠΑ, που καταδικάζεται για έγκλημα. Η υπόθεση της Τζόρτζια και δύο ομοσπονδιακές διώξεις, μία για δήθεν κακό χειρισμό διαβαθμισμένων εγγράφων και η άλλη που σχετίζεται με τον ρόλο του Τραμπ στην επίθεση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου 2021, βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, αλλά πιθανότατα δεν θα οδηγηθούν σε δίκη πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή