![Μητσοτάκης: Και την επόμενη πενταετία θα διεκδικήσουμε ένα νέο Ταμείο Ανάκαμψης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/06/4293747.jpg)
Περιοδεία στην Κρήτη -και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο- πραγματοποιεί σήμερα Σάββατο 1 Ιουνίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εν όψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, όπου συνομίλησε με τα στελέχη του Οργανισμού για την την ανάπτυξη του λιμένα, την αύξηση που καταγράφει ο τομέας της κρουαζιέρας, αλλά και τη σύμβαση παραχώρησης που υπεγράφη με τον όμιλο Grimaldi.
Εκεί, ο πρωθυπουργός παρακολούθησε και ένα βίντεο σχετικά με τον λιμένα και τα έργα αναβάθμισης που έχουν υλοποιηθεί.
Επίσης, συνεχάρη τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, για την εξαιρετική -όπως είπε- δουλειά την οποία έχει κάνει, «αποδεικνύοντας ότι ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο, όπως είναι το λιμάνι του Ηρακλείου, μπορεί να αναδειχθεί περαιτέρω και με αυτό τον τρόπο να εξασφαλίσει το ελληνικό Δημόσιο και ένα πολύ καλύτερο τίμημα».
«Χρειαζόμαστε επενδύσεις, είτε δημόσιες είτε ιδιωτικές»
Όπως σημείωσε, η διαδικασία της σύμβασης παραχώρησης, πρακτικά, έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται η κύρωσή της από τη Βουλή.
«Είμαστε μία χώρα ταυτισμένη με τη θάλασσα, χρειαζόμαστε επενδύσεις, είτε δημόσιες είτε ιδιωτικές, και σε αυτόν τον δρόμο θα συνεχίσουμε να προχωράμε», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Ακολούθως πρόσθεσε πως «έχουμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε ότι οι πόροι, οι οποίοι θα προέλθουν από τις συμβάσεις παραχώρησης των λιμανιών μας, θα αξιοποιηθούν προκειμένου να κάνουμε περαιτέρω επενδύσεις σε άλλα λιμάνια. Επενδύσεις, τις οποίες τα λιμάνια μας χρειάζονται».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «η ανάδειξη των βασικών μας υποδομών αποτέλεσε μία κεντρική προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης».
Στη συνέχεια, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο πρωθυπουργός βρέθηκε στη Λότζια, όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Ηρακλείου, Αλέξη Καλοκαιρινό, ο οποίος του έθεσε, μεταξύ άλλων, ζητήματα που σχετίζονται με τον ΒΟΑΚ, την αξιοποίηση της έκτασης του αεροδρομίου Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες και λειτουργήσει το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι, το Παγκρήτιο Στάδιο, τις ρυθμίσεις οφειλών των πολιτών προς τον δήμο, την τακτοποίηση αυθαίρετων, την κοινωνική κατοικία, αλλά και την ανάγκη επίσπευσης της διαδικασίας για την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης του λιμένα Ηρακλείου, καθώς και τη σχολική στέγη.
«Το Ηράκλειο είναι μία πόλη με απίστευτο δυναμισμό»
Κατά την άφιξη του στον δήμο Ηρακλείου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει με την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ επεσήμανε πως «το Ηράκλειο είναι μία πόλη με απίστευτο δυναμισμό, πρέπει όμως να οργανώσει σωστά αυτήν τη νέα αναπτυξιακή δυναμική του». Επισήμανε ότι προς αυτήν την κατεύθυνση η συνεργασία είναι απολύτως απαραίτητη.
«Έχουμε μια πλούσια ατζέντα θεμάτων, τα οποία ήδη συζητούμε για το πώς μπορούμε να στηρίξουμε καλύτερα τον δήμο», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από μέλη της κυβέρνησης, υποψήφιους ευρωβουλευτές, τοπικούς βουλευτές, αλλά και τοπικά στελέχη της ΝΔ, είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει και μία σύντομη βόλτα στο κέντρο της πόλης, όπου συνομίλησε με πολίτες, οι οποίοι του ευχήθηκαν καλή επιτυχία ενόψει των ευρωεκλογών.
Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας όπου θα απευθύνει χαιρετισμό σε συγκεντρωμένους πολίτες.
Ταμείο Ανάκαμψης
«Το Ταμείο Ανάκαμψης έφερε στη χώρα 36 δισεκατομμύρια ευρώ, προσωπικά το διαπραγματεύτηκα. Και την επόμενη πενταετία θα διεκδικήσουμε ένα νέο Ταμείο Ανάκαμψης, όπως θα διεκδικήσουμε ένα ταμείο αμυντικών δαπανών για να χρηματοδοτήσουμε δράσεις αμυντικές σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για να μην επιβαρύνουμε μόνο τον Έλληνα φορολογούμενο. Να μπορεί και η Ευρώπη να συνεισφέρει σε αυτή την κοινή αμυντική προσπάθεια.
Θα στηρίξουμε ακόμα περισσότερο, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μία ενεργή μεταναστευτική πολιτική. Εμείς ήμασταν αυτοί που προστατεύσαμε τα σύνορα της Ελλάδας και τα μετατρέψαμε στην πράξη σε σύνορα της Ευρώπης. Και αυτή η πολιτική πρέπει να συνεχιστεί», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Πύργος του Άιφελ: Το μνημείο με τις περισσότερες επιθέσεις σε τουρίστες στον κόσμο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/paris-600x394.jpg)
Πύργος του Άιφελ: Το μνημείο με τις περισσότερες επιθέσεις σε τουρίστες στον κόσμο
Οργιάζουν οι κλοπές και οι απάτες στο διάσημο πύργο της γαλλικής πρωτεύουσας και τις γύρω περιοχές
![Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Γάζα αν δεν απελευθερωθούν οι όμηροι το Σάββατο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/11/ot_israel_palestine_netaniahou-768x450-1-600x352.png)
Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Γάζα αν δεν απελευθερωθούν οι όμηροι το Σάββατο
Η κατάπαυση του πυρός έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση
![Κυβερνοεπιθέσεις: Το 2024 εντοπίστηκαν 1,6 εκατ. επιθέσεις σε παίκτες του Roblox](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/03/hacking-600x400.jpg)
Γίνεται φόρτωση... κυβερνοαπειλής: Πάνω από 1,6 εκατ. κυβερνοεπιθέσεις σε παίκτες του Roblox το 2024
Η τεράστια δημοφιλία του παιχνιδιού Robloxτο έχει καταστήσει ελκυστικό στόχο για κυβερνοεπιθέσεις
![Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αθηνών-Θεσσαλονίκης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/nea-odos1-600x399.jpg)
Ερχονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αθηνών-Θεσσαλονίκης
Από Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου έως και την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου - Πώς θα διεξάγεται η κυκλοφορία
![Άκης Τσελέντης: Παραιτήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tselentis-1024x682-1-600x400.jpg)
Παραιτήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου ο Άκης Τσελέντης
Ο Άκης Τσελέντης παραιτήθηκε από την Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου καταγγέλλοντας ότι σε αυτή συμμετέχουν επιπλέον μέλη χωρίς ΦΕΚ
![Ευρωπαϊκός προϋπολογισμός: Αρχίζει η «μητέρα των μαχών» στην Ευρώπη – Τι αλλαγές έρχονται](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/european_commission_hq-flags_web-3-600x375.jpg)
Αρχίζει η «μητέρα των μαχών» στην Ευρώπη – Τι αλλαγές έρχονται στον προϋπολογισμό
Οποιαδήποτε προσπάθεια για αύξηση του συνολικού προϋπολογισμού θα συναντήσει πιθανώς τη σκληρή αντίσταση από τους μεγαλύτερους καθαρούς συνεισφέροντες στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό
![Google: Ο «Κόλπος της Αμερικής» έφτασε στην εφαρμογή Χάρτες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Gulf-of-America-600x364.jpg)
Τέλος απο τους χάρτες της Google ο Κόλπος του Μεξικού - Ήρθε ο «Κόλπος της Αμερικής»
Η αλλαγή της ονομασίας σε «Κόλπος της Αμερικής» έγινε μετά από εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που μετονομάζει την περιοχή
![Σαντορίνη – Σεισμοί: Νέα ανάρτηση Τσελέντη μετά τα 5,3 Ρίχτερ – «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tseln-600x390.jpg)
Νέα ανάρτηση Τσελέντη – «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…»
«Δυστυχώς με τη πρόσφατη σεισμική δράση στη Σαντορίνη, αντί να ξεστομίζουμε αλήθειες φτύνουμε σιωπές» τονίζει ο Άκης Τσελέντης. Τι λέει για τη σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη μετά τα 5,3 Ρίχτερ
![Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής: Συγκαλείται την Τρίτη – Ποιο είναι το κεντρικό θέμα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/T2212-600x400.jpg)
Συγκαλείται την Τρίτη το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής - Το κεντρικό θέμα
Σήμερα, Τρίτη, θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη
![Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Σαντορίνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santor-600x400.jpeg)
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Σαντορίνη - Αισθητός στην Αθήνα
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Σαντορίνης έγινε αισθητός στην Αθήνα. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο σεισμό που έχει σημειωθεί τις τελευταίες μέρες στην περιοχή.