
Στα αζήτητα βρίσκονται εκατ. ευρώ επιστροφών φόρου, καθώς η φορολογική διοίκηση δεν μπορεί να εντοπίσει τους δικαιούχους, παρά τα μηνύματα που τους έχει αποστείλει.
Η Φορολογική Αρχή τούς ψάχνει για να δηλώσουν το ΙΒΑΝ του τραπεζικού τους λογαριασμού προκειμένου να τους επιστρέψει φόρους που δικαιούνται ή ακόμα και ποσά που έχουν κερδίσει στη φορολοταρία.
Φορολογικές δηλώσεις: Έρχεται αυτόματη υποβολή και για επαγγελματίες – Τι πρέπει να γνωρίζετε
Η ΑΑΔΕ αναζητά 130.000 φορολογούμενους εκ των οποίων 127.000 είναι φυσικά πρόσωπα και 3.000 νομικά πρόσωπα. Σε όλους αυτούς τους φορολογούμενους έχουν σταλεί αλλεπάλληλα μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή στην προσωπική τους θυρίδα στο myAADE αλλά χωρίς ανταπόκριση.
Η δήλωση IBAN
Χωρίς τη δήλωση ΙΒΑΝ δεν γίνονται επιστροφές φόρου, με τον διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή να σημειώνει ότι με τη νέα εφαρμογή myAADEapp οι φορολογούμενοι έχουν πλέον τη δυνατότητα να βλέπουν στην οθόνη του κινητού τους τις επιστροφές φόρου που δικαιούνται και να δηλώνουν ή να αλλάζουν το IBAN του λογαριασμού τους προκειμένου να λάβουν τα χρήματα από την Εφορία.
Φέτος, η έλλειψη ΙΒΑΝ μπλοκάρει και την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με εξαίρεση τις προσυμπληρωμένες δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους οι οποίες υποβάλλονται αυτόματα από την ΑΑΔΕ.
Οσοι επιχειρούν να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση χωρίς να έχουν καταχωρίσει το IBAN του τραπεζικού λογαριασμού, διαπιστώνουν ότι η δήλωσή τους δεν γίνεται αποδεκτή.
Το σύστημα παράγει αυτόματα μήνυμα το οποίο ενημερώνει τον φορολογούμενο ότι δεν έχει δηλώσει ή έχει δηλώσει λάθος τραπεζικό λογαριασμό, μπλοκάροντας την υποβολή της φορολογικής του δήλωσης.
Η υποχρεωτική δήλωση του ΙΒΑΝ στις φετινές φορολογικές δηλώσεις κρίθηκε απαραίτητη για να «ξεκολλήσουν» οι επιστροφές φόρου.
Οπως έχει ανακοινώσει η ΑΑΔΕ από φέτος:
- Γίνεται υποχρεωτική η καταχώριση IBAN στην ψηφιακή πύλη myAADE για όλους τους φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας που μέχρι σήμερα δεν έχουν δηλώσει IBAN, πριν από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης.
- Αντίστοιχα, γίνεται υποχρεωτική η καταχώριση IBAN για τους φορολογικούς κατοίκους αλλοδαπής που δεν έχουν δηλώσει ΙΒΑΝ και για τους οποίους θα προκύψει δικαίωμα επιστροφής φόρου από τη δήλωση.


Latest News

Τι ισχύει για τις Αργίες του Πάσχα - Πώς αμείβονται
Στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ για τις αργίες του Πάσχα διευκρινίζεται για ποιες υπηρεσίες και καταστήματα θεωρείται αργία η Μεγάλη Παρασκευή

Πρεμιέρα για το Ψηφιακό Πελατολόγιο στον κλάδο των αυτοκινήτων – Πως θα λειτουργεί
Σε πραγματικό χρόνο η καταγραφή των αυτοκινήτων και των παραστατικών που κόβουν συνεργεία, πάρκινγκ, πλυντήρια και εταιρείες ενοικίασης

ΚΕΠΕ: «Μύθος» οι καλοπληρωμένοι δημόσιοι υπάλληλοι - Η διαφορά με τον ιδιωτικό τομέα
Τι δείχνει μελέτη του ΚΕΠΕ που προχώρησε στην σύγκριση «πανομοιότυπων» εργαζομένων

Μεγάλα διεθνή συνταξιοδοτικά ταμεία βάζουν... πάγο σε επενδύσεις στις ΗΠΑ
Οι μεγάλοι θεσμικοί επενδυτές από τον Καναδά, τη Δανία και άλλες χώρες επανεξετάζουν την έκθεσή τους στην οικονομία των ΗΠΑ

Τα φορο-τρικ που έφεραν την μεγάλη «ανατροπή» - Το σχέδιο Πιτσιλή
Οι φορολογικές δηλώσεις έχουν καθιερωθεί ως το εθνικό σπορ των Έλλήνων - Τι είπε ο διοικητής της ΑΑΔΕ στο ΟΤ Delphi Economic Forum X

Τετραήμερο λουκέτο απο την ΑΑΔΕ σε γνωστό club στο Μπουρνάζι
Σωρεία παραβάσεων διαπίστωσαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σε γνωστό club στο Μπουρνάζι.

Πρώτα ο... οβελίας, μετά οι συντάξεις - Πότε τελικά πληρώνουν τα ταμεία
Οι ημερομηνίες πληρωμής για τς συντάξεις ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ Μισθωτών και Μη Μισθωτών

ΟΤ Delphi Economic Forum X – Γ. Πιτσιλής: Έρχονται προσυμπληρωμένες δηλώσεις για τις εταιρείες
Ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, μίλησε στο ΟΤ Delphi Economic Forum X

Το app για να υπολογίσετε το δώρο Πάσχα - Τι αλλάζει από φέτος
Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο Πάσχα αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και την 30η Απριλίου κάθε έτους

Η διοίκηση του ΒΕΑ ζητά να μην περάσουν σε ιδιώτες οι ασφαλιστικές οφειλές
Με επιστολή προς την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, η διοίκηση του ΒΕΑ (Βιοτεχνικό Επιμελητήρίο Αθήνας) ζητά την απόσυρση του άρθρου ώστε να μην περάσουν σε ιδιώτες οι ασφαλιστικές οφειλές