Τον Μάρτιο, η περιουσία της Dell ξεπέρασε τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το yahoofinance.

Dell: Έκλεισε ένα από τα πιο κερδοφόρα deal στην ιστορία του επιχειρείν

Ο πλούτος του Mάικλ Ντελ υποχώρησε περισσότερο σε μία μόνο ημέρα, αφού η εταιρεία υπολογιστών που ίδρυσε δημοσίευσε αποτελέσματα που απογοήτευσαν τους επενδυτές.

Η καθαρή περιουσία της Dell μειώθηκε κατά 11,7 δισ. δολάρια στα 107,1 δισ. δολάρια την Παρασκευή, καθώς οι μετοχές της Dell Technologies Inc υποχώρησαν κατά 18% στη Νέα Υόρκη – το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί. Ενώ η εταιρεία ανέφερε την πρώτη τριμηνιαία αύξηση εσόδων της σε δύο χρόνια, δεν ήταν αρκετή για να εντυπωσιάσει τους επενδυτές με υψηλές προσδοκίες για την επιχείρηση διακομιστών AI.

Σχεδόν το ήμισυ της περιουσίας του Dell προέρχεται από τον κατασκευαστή υπολογιστών με έδρα το Τέξας, τον οποίο ξεκίνησε πριν από 40 χρόνια, ενώ ήταν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας. Μια άλλη σημαντική πηγή της καθαρής περιουσίας του προέρχεται από το μερίδιό του στην Broadcom Inc, της οποίας οι μετοχές υποχώρησαν επίσης την Παρασκευή.

Ο Ντελ, 59 ετών, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κατατάσσεται 13ος στον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg. Στις αρχές Μαρτίου, εντάχθηκε στη μικρή ομάδα ανθρώπων με περιουσίες άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς η αυξανόμενη ζήτηση για εξοπλισμό που βοηθά την τεχνητή νοημοσύνη έστειλε τις μετοχές της Dell σε υψηλό ρεκόρ. Η μετοχή έχει τριπλασιαστεί τους τελευταίους 12 μήνες.

Nέες συνθήκες δημιουργεί η AI

Άλλοι δισεκατομμυριούχοι της τεχνολογίας έχουν επίσης δει τον πλούτο τους να εκτοξεύεται στα ύψη εν μέσω του καταιγιστικού ράλι στις μετοχές που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη. Η καθαρή περιουσία του συνιδρυτή της Nvidia Corp, Jensen Huang, ξεπέρασε για λίγο τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια νωρίτερα αυτή την εβδομάδα μετά από ένα άλλο τρίμηνο έκρηξης από τον κατασκευαστή τσιπ. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη 16η θέση στη λίστα πλούτου του Bloomberg με 96,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι μεγάλες εταιρείες χρειάζονται όλο και περισσότερο διακομιστές υψηλής ισχύος για να εκπαιδεύσουν και να εκτελέσουν απαιτητικές εργασίες τεχνητής νοημοσύνης, οι οποίες πωλούνται από την Dell και μερικές άλλες εταιρείες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή