Ανοίγουν τις πύλες τους στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expoτα Ποσειδώνια 2024 αύριο, Δευτέρα 3 Ιουνίου  Η τελετή των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα, όπου θα χαιρετήσουν ο πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης και η κα Μελίνα Τραυλού, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 7 Ιουνίου.

Δεν είναι μόνο μια έκθεση ναυτιλιακού εξοπλισμού, η μεγαλύτερη ίσως στο είδος της, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας, «είναι παράλληλα μια πλατφόρμα ανάπτυξης ιδεών, ένα think tank της παγκόσμιας ναυτιλιας καθώς στη διάρκεια της θα πραγματοποιηθούν 68 Συνέδρια  και σεμινάρια τόσο εντός όσο και εκτός του κέντρου.

Ναυτιλία: Ο Nasdaq χαιρετίζει τα Ποσειδώνια 2024

»Είναι και ένα αθλητικό γεγονός αφού  το Σαββατοκύριακο πριν από την Έκθεση λαμβάνουν χώρα τα Posidonia Games, οι αθλητικές εκδηλώσεις με συμμετοχή άνω των 4.000 επαγγελματιών της ναυτιλίας.

Τα «Ποσειδώνια» κάθε φορά γίνονται μεγαλύτερα σε έκταση και πλουσιότερα σε εκδηλώσεις αντανακλώντας τον δυναμισμό της ελληνικής ναυτιλίας.

Εκτιμάται ότι θα  συνεισφέρει  πάνω από 80 εκατ. ευρώ στην τοπική και εθνική οικονομία. Τα έσοδα αυτά προέρχονται από τη φιλοξενία χιλιάδων ανθρώπων, κατασκευές περιπτέρων, μεταφορές και εκτελωνισμούς, εταιρικές εκδηλώσεις κ.ά., αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο τη σημασία του εκθεσιακού τουρισμού.

Η μεγαλύτερη σε έκταση έκθεση

Η φετινή έκθεση είναι η μεγαλύτερη σε έκταση στην 60χρονη ιστορία του θεσμού, καθώς οι ανάγκες των διοργανωτών έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τον διαθέσιμο εκθεσιακό χώρο.

Φιλοξενούν 2.030 εταιρείες από 82 χώρες από την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία και 23 εθνικά περίπτερα, ενώ αναμένεται να παρευρεθούν περισσότεροι από 40.000 επαγγελματίες της ναυτιλίας.

Σημαντικότερη αύξηση κατέγραψε η Κίνα, η οποία μετά την πανδημία επανήλθε ισχυρότερη, με 180 εταιρείες, σημειώνοντας αύξηση σχεδόν 50% στις συμμετοχές. Ακολουθεί η Τουρκία με άνοδο 10%.

Στη φετινή Έκθεση συμμετέχουν 96 νέοι ή επανεμφανιζόμενοι εκθέτες, που επέστρεψαν μετά από μακροχρόνια απουσία. Οι 25 εταιρείες είναι από την Ελλάδα, αποδεικνύοντας ότι έχουμε μια ανεξάντλητη πηγή κατασκευαστών εξοπλισμού και παρόχων υπηρεσιών για τη ναυτιλία. Από διεθνείς συμμετοχές, μεγάλη είσοδο κάνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με 10 εταιρείες και η Ινδία με 8 εταιρείες.

Τα Ποσειδώνια σηματοδοτούν και την αναγέννηση της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας καθώς σε εξέχουσα θέση θα προβληθούν τα ναυπηγεία της Σύρου και της Ελευσίνας, το ναυπηγείο Σκαραμαγκά και το ναυπηγείο Χαλκίδας. Συνολικά πάνω από 85 ναυπηγεία από 26 χώρες θα δώσουν το παρών στα φετινά Ποσειδώνια.

Βασικός πόλος έλξης για τη φετινή διοργάνωση είναι και η αυξημένη συμμετοχή εταιρειών προηγμένης τεχνολογίας και καινοτομίας που παρέχουν υπηρεσίες στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Η Έκθεση Ποσειδώνια 2024 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Σε φυλάκιση 30 μηνών για απάτη καταδίκασε ολλανδικό δικαστήριο τον «εφοπλιστή» Γιάννη Καραγεώργη
Ναυτιλία |

Σε φυλάκιση 30 μηνών για απάτη καταδίκασε ολλανδικό δικαστήριο τον «εφοπλιστή» Γιάννη Καραγεώργη

Οι εισαγγελικές αρχές της Ολλανδίας κατηγόρησαν τον Γιάννη Καραγεώργη για απάτη και δόλια πτώχευση. Οι ποινές στην Ολλανδία δεν είναι εξαγοράσιμες. Ο Γιάννης Καραγεώργης θα πρέπει να εκτίσει την ποινή του