Σε νέα υψηλά ιστορικά «σκαρφάλωσαν» οι δείκτες του Χρηματιστηρίου της Ινδίας ενδοσυνεδριακά, ως ήταν αναμενόμενο μετά τις δημοσκοπήσεις που έδειξαν νίκη του νυν πρωθυπουργού Ναρέντα Μόντι, που φαίνεται να κερδίζει τρίτη θητεία στην εξουσία.

Οι αγορές ανέμεναν από χθες οι μετοχές, οι τιμές των ομολόγων και η ρουπία να καταγράψουν άνοδο. Σε περίπτωση που τα αποτελέσματα της 4ης Ιουνίου ευθυγραμμιστούν με τα exit polls, οι αναλυτές αναμένουν ότι ο δείκτης NSE Nifty 50 θα φτάσει σε νέο ρεκόρ.

Iνδία: Μετοχές, ομόλογα και ρουπία σε τροχιά ανόδου μετά τις δημοσκοπήσεις

Ο  δείκτη Nifty 50 και τον δείκτη S&P BSE Sensex Total Return σημείωσαν άνοδο που ξεπέρασε το 3%.

Και οι δύο δείκτες σημείωσαν υψηλά επίπεδα ρεκόρ και κατέγραψαν τα καλύτερα ενδοημερήσια κέρδη τους από την 1η Φεβρουαρίου του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της LGEG.

Η Εθνική Δημοκρατική Συμμαχία υπό την ηγεσία του BJP αναμένεται να εξασφαλίσει περίπου 365 από τις 543 έδρες στην κάτω βουλή του κοινοβουλίου της Ινδίας, σύμφωνα με το τοπικού ειδησεογραφικού καναλιού NDTV. Ωστόσο, τα τελικά αποτελέσματα, που αναμένονται την Τρίτη, μπορεί να αποκλίνουν από τις προβλέψεις των exit poll.

Με την επερχόμενη κυβέρνηση να αναμένεται να δώσει μεγάλη προτεραιότητα στην ανάπτυξη της ανάπτυξης υποδομών της Ινδίας, οι μετοχές των εταιρειών του Ομίλου Adani αυξήθηκαν επίσης μετά τα αποτελέσματα των exit poll.

Η μετοχή της  Adani Ports σημείωσε άλμα που ξεπέρασε το 10% και η μετοχή της  Adani Enterprises ενισχύθηκε κατά 7%. Η μετοχής της εταιρείας Ambuja Cement, μία από τις κορυφαίες εταιρείες τσιμέντου της Ινδίας, κατέγραψε κέρδη που αγγίζουν το 6%

«Θα δούμε μια συνεχή δημιουργία υποδομής στη στέγαση, τις μεταφορές και την ψηφιακή πλευρά» εξηγεί στο CNBC ο Malcolm Dorson, ανώτερος διαχειριστής χαρτοφυλακίου και επικεφαλής στρατηγικής αναδυόμενων αγορών στην Global X.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές