Υποχωρούν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, εν αναμονή των νέων οικονομικών στοιχείων που αυτή την εβδομάδα αφορούν την αγορά εργασίας.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχώρησε περισσότερο από 4 μονάδες βάσης στο 4,465% και του 2ετούς κατά 2 μονάδες βάσης στο 4,866%.

Wall Street: Άνοδος σε ρυθμούς GameStop

Οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας JOLTS για τον Απρίλιο, καθώς και την έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Μαΐου, η οποία περιλαμβάνει τις προσλήψεις εκτός αγροτικού τομέα και το ποσοστό ανεργίας.

Την Πέμπτη συνεδριάζει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει την πρώτη μείωση των επιτοκίων. Οι επενδυτές θα εστιάσουν στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για να μπορέσουν να έχουν μια εικόνα για το ρυθμό και το χρονοδιάγραμμα της μείωσης των ευρωεπιτοκίων.

Την σκυτάλη θα πάρει η Federal Reserve στις 11-12 Ιουνίου. Σύμφωνα με το FedWatch Tool του Ομίλου CME, οι έμποροι δεν τιμολογούν μειώσεις επιτοκίων από τη Fed μέχρι τον Σεπτέμβριο, αλλά θα παρακολουθούν στενά τη συνεδρίαση για νέες υποδείξεις σχετικά με τις προοπτικές για τη νομισματική πολιτική και την οικονομία των ΗΠΑ.

Οι επενδυτές τη Δευτέρα συνέχισαν επίσης να αφομοιώνουν τα στοιχεία για την πορεία του δείκτη Προσωπικών Καταναλωτικών Δαπανών (PCE)  για τον Απρίλιο. O δομικός PCE, ο οποίος αφαιρεί το κόστος τροφίμων και ενέργειας, αυξήθηκε 0,2% σε μηνιαία βάση και 2,8% σε ετήσια βάση. Ο μηνιαίος ρυθμός κινήθηκε σύμφωνα με τις προβλέψεις ενώ ο ετήσιος ελαφρώς υψηλότερα από τις εκτιμήσεις.

Συμπεριλαμβανομένου του κόστους τροφίμων και ενέργειας, ο PCE αυξήθηκε 0,3% από τον προηγούμενο μήνα και 2,7% σε ετήσια βάση, όπως αναμενόταν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές