Με κέρδη κινείται σήμερα η Wall Street, προσπαθώντας να συνεχίσει τη θετική πορεία αλλά και να αφήσει πίσω της τη δύσκολη εβδομάδα που πέρασε, με τη μετοχή της GameStop να βρίσκεται στο επίκεντρο καθώς σημειώνει τεράστια κέρδη εξαιτίας της επιρροής του influencer… Roaring Kitty.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση 0,04% στις 38.669 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,35% στις 5.296 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,91% στις 16.886 μονάδες.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Τράπεζες και Σαράντης συντηρούν την αντίδραση

Σε επίπεδο τίτλων, η μετοχή της Nvidia παραμένει και σήμερα στο επίκεντρο, καθώς σημειώνει κέρδη 3%, ενώ την παράσταση κλέβει η μετοχή της GameStop, η οποία κερδίζει πάνω από 50% εν μέσω εικασιών ότι ο Keith Gill, ο οποίος εμπνεύστηκε το short squeeze του 2021, θα μπορούσε να έχει μεγάλη θέση στην εισηγμένη.

Ο Gill, ο οποίος χρησιμοποιεί το DeepF——Value στο Reddit και το Roaring Kitty στο YouTube και το X, δημοσίευσε ένα στιγμιότυπο που θα μπορούσε να είναι το χαρτοφυλάκιό του, δείχνοντας περισσότερες από 5 εκατομμύρια μετοχές του GameStop αξίας 115,7 εκατομμυρίων δολαρίων. Η εικόνα έδειξε επίσης 120.000 call options στο GameStop. Η άνοδος της GameStop έχει ήδη προκαλέσει ζημίες στους short sellers ύψους 1 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ortex.

Επίσης, οι μετοχές της εταιρείας διάθεσης απορριμμάτων Stericycle ενισχύονται περισσότερο από 15% μετά την είδηση ότι η Waste Management θα εξαγόραζε την εταιρεία για 7,2 δισ. δολάρια.

Πάντως πέραν των κινήσεων των μετοχών, η πιο σημαντική ανακοίνωση αυτής της εβδομάδας είναι η δημοσιοποίηση των δεδομένων για τις θέσεις εργασίας τον Μάιο, η οποία αναμένεται την Παρασκευή. Οι αναλυτές της JPMorgan δήλωσαν ότι αναμένουν μια μικρή υποχώρηση σε σχέση με τον περασμένο μήνα και εκτιμούν ότι οι θέσεις εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων αυξήθηκαν κατά 150.000 τον περασμένο μήνα, με το ποσοστό ανεργίας να παραμένει σταθερό στο 3,9%.

«Αν γίνει αντιληπτός, αυτός ο ρυθμός ανάπτυξης, αν και σταθερός από μόνος του, θα υποδηλώνει μια σταδιακή επιβράδυνση στην έρευνα των θέσεων εργασίας», έγραψαν οι αναλυτές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street