Να επαναπροσεγγίσει τη ζώνη των 1.450 μονάδων επιχειρεί σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, βγάζοντας, προς το παρόν, την αντίδραση που χρειάζεται η αγορά μετά από τις ισχυρές πιέσεις της προηγούμενης εβδομάδας, οι οποίες μάλιστα στοίχισαν και το πρόσημο του Μαΐου.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,95% στις 1.445,47 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 9,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,9 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 1,06% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.490,63 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 1,04% στις 1.254,58 μονάδες.

Έρχεται θερμό καλοκαίρι…

Μεγάλες πιθανότητες να δούμε μια αντίδραση στη ζώνη των 1.475 – 1.485 μονάδων βλέπει ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance, μετά από τη σημαντική διόρθωση της τάξεως του 3,5% για τον ΓΔ και του 5% για τον τραπεζικό που έδωσε η εβδομάδα που πέρασε. Η διάσπαση των 1.470 μονάδων έδωσε την τεχνική αφορμή για να βγουν πωλητές, υπενθυμίζει, ενώ το rebalancing λόγω MSCI έδωσε την αφορμή η αγορά να σηκώσει μεγάλο όγκο συναλλαγών με πολλά χαρτοφυλάκια να αλλάζουν σταθμίσεις. Οι αναδιαρθρώσεις μας έχουν συνηθίσει να δίνουν σημαντικά υψηλά ή σημαντικά χαμηλά, υπενθυμίζει.

Κατά τον κ. Ζαχαράκη, το μόνο σίγουρο είναι ότι στην όλη κίνηση της αγοράς θα πρέπει να αναζητάμε τους τίτλους που μας ενδιαφέρουν ακολουθώντας ξεχωριστά τεχνικά την εικόνα τους και όχι να βλέπουμε τι κάνει ο γενικός δείκτης και μόνο. Το καλοκαίρι του 2024 θα είναι το πιο πλούσιο των τελευταίων, τουλάχιστον, 10 ετών σε μερίσματα, μιας και τραπεζικός και ΔΕΗ επανέρχονται μετά από χρόνια με μερισματικές αποδόσεις.

Η Ευρώπη περιμένει με ανυπομονησία την ΕΚΤ στην συνεδρίαση της Πέμπτης με το μεγαλύτερο μέρος να συγκλίνει ότι θα δούμε την πρώτη μείωση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης. Αυτό είναι λίγο έως πολύ προ εξοφλημένο οπότε η ομιλία και οι εκτιμήσεις για τις επόμενες κινήσεις θα παίξουν μεγαλύτερο ρόλο στις αγορές, κατά τον κ. Ζαχαράκη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι εκτός απόυψηλές θερμοκρασίες λόγω καλοκαιριού θα έχουμε αντίστοιχα και υψηλό ενδιαφέρον για την αγορά και το volatility που θα ακολουθήσει.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Alpha Bank και Ελλάκτωρ σημειώνουν κέρδη 2,45% και 2,17% αντίστοιχα, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε Πειραιώς, ΟΤΕ, Τιτάν, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, Quest, Aegean και Coca Cola.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Εθνική, Eurobank, Μυτιληναίος, Σαράντης, Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo, ΕΛΧΑ, Λάμδα, ΕΥΔΑΠ και Βιοχάλκο, ενώ ήπια πτωτικά οι Cenergy και ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών