Στο ανώτατο δικαστήριο του Λονδίνου προσέφυγε η Harley-Davidson εναντίον της βρετανικής αλυσίδας ρούχων Next, με την κατηγορία ότι ένα T-shirt «εμπνευσμένο από μοτοσυκλέτα» που πωλείται στα καταστήματά της ιστορικής αλυσίδας παραλείπει το λογότυπό της.

Η αμερικανική κατασκευάστρια μοτοσικλετών ισχυρίζεται, σύμφωνα με τους FT, ότι το μπλουζάκι, που είναι διακοσμημένο με φτερά αγγέλου ποδηλάτη, φλόγες και το κείμενο “Rise and Roar” στο στήθος, παραβιάζει το εμπορικό της σήμα.

Επιχειρήσεις: 12 εταιρείες δισεκατομμυρίων δολαρίων που ξεκίνησαν σε γκαράζ

Στην αγωγή που κατατέθηκε τον περασμένο μήνα, η Harley-Davidson αναφέρει ότι το προϊόν της Next «αναπαράγει ουσιαστικά» το περίγραμμα του λογοτύπου της και επίσης διαθέτει «γραφικό υλικό και κείμενο που συνήθως παρατηρείται στο πλαίσιο μιας επωνυμίας που βασίζεται στη μοτοσυκλέτα και πιο συγκεκριμένα της επωνυμίας των καταγγελλόντων».

Ο σχεδιασμός του λιανοπωλητή «δημιουργεί πιθανότητα σύγχυση στον μέσο καταναλωτή», επισημαίνεται.

Το «μήλον της έριδος» περιγράφεται από την αλυσίδα, με τα περισσότερα από 460 καταστήματα, ως ένα μακρυμάνικο μπλουζάκι “Black Fearless Stud Graphic” και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3 μέχρι 16 ετών σε τιμές που κυμαίνονται από 12 έως 17 στερλίνες, με πρόσφατη έκπτωση στις 6 έως 8,5 στερλίνες, σύμφωνα με την αγωγή.

Η Harley-Davidson κατηγορεί τη Next για παραβίαση των εμπορικών σημάτων της και ζητά να καταστραφούν με δικαστική εντολή όλα τα προϊόντα που σχετίζονται με αυτό.

Η Next είναι από τους παλαιότερους και μεγαλύτερους λιανοπωλητές μόδας και οικιακών ειδών της Βρετανίας, που πουλά εμπορικά σήματα τρίτων καθώς και προϊόντα με δική του ετικέτα.

Η νομική αξίωση του ομίλου μοτοσικλετιστών που κατατέθηκε στο δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου περιλαμβάνει φωτογραφίες του λογοτύπου του μαζί με αυτές του προϊόντος στο οποίο αναφέρεται.

«Τα μοτίβα μαύρου και φλόγας και φτερών χρησιμοποιούνται συχνά σε συνδυασμό με την επωνυμία της [Harley] και τα εμπορικά της σήματα», επισημαίνεται.

Το σχέδιο που χρησιμοποιήθηκε από το Next θα «έφερεν [τις εικόνες της Harley] στο μυαλό πολλών καταναλωτών».

H Harley Davidson

Ο William Harley και ο Arthur Davidson ίδρυσαν την εταιρεία το 1903.

Εκτός από την επιχείρηση μοτοσυκλετών και ανταλλακτικών για μοτοσικλέτες και ανταλλακτικά, η Harley-Davidson έχει δημιουργήσει έναν βραχίονα ρούχων, που το τελευταίο τρίμηνο για το οποίο έχουν δημοσιευτεί οικονομικά αποτελέσματα κατέγραψε πωλήσεις ύψους 64 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στον ισχυρισμό της προς το βρετανικό δικαστήριο ανέφερε ότι πουλάει «επώνυμα εμπορεύματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων ρούχων και ενδυμάτων, για δεκαετίες».

Αυτή δεν είναι η πρώτη νομική διαμάχη για το εμπορικό της σήμα. Στο παρελθόν έχει βρεθεί στα δικαστήρια πολλές φορές έχοντας κερδίσει αρκετές από αυτές.

Στην πιο πρόσφατη ετήσια έκθεσή της ανέφερε ότι διαθέτει «ένα δυναμικό παγκόσμιο πρόγραμμα καταχώρισης και επιβολής εμπορικών σημάτων για τη διατήρηση και την ενίσχυση της αξίας των εμπορικών σημάτων και την πρόληψη της μη εξουσιοδοτημένης χρήσης [των]».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή