![Ευρωεκλογές: Το «πόθεν έσχες» Κασσελάκη, η μετωπική ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και τα στοιχήματα της τελευταίας στροφής](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/10/Mitsotakis-Kasselakis.jpg)
«Εγώ θα έθετα ένα ερώτημα στον κ. Κασσελάκη: Γιατί δεν έχει καταθέσει ακόμη το πόθεν έσχες του;». Το ερώτημα προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ το έθεσε ο Πρωθυπουργός κατά την διακαναλική συνέντευξη της Κυριακής και πρόσθεσε ότι «εγώ θα παραμείνω στην υπόσχεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα καταθέσει το πόθεν έσχες του έως τις Ευρωεκλογές».
Πριν από τη συνέντευξη ο Στέφανος Κασσελάκης είχε θέσει επτά ερωτήματα προς τους δημοσιογράφους που θα έπαιρναν μέρος στη συνέντευξη. Νωρίτερα, είχε ξεσπάσει διαδικτυακός πόλεμος ανάμεσα στον κ. Κασσελάκη και τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο για το πόθεν έσχες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν ένα διήμερο μετωπικής σύγκρουσης.
Το στενό μαρκάρισμα της ΝΔ
Πράγματι, ο Στέφανος Κασσελάκης, θα μπορούσε, όπως δήλωσε, να περιμένει μέχρι την 1η Ιουλίου «που είναι η προθεσμία από το νόμο». Αλλά δέχθηκε πίεση. Το ταμείο θα γίνει στις 9 Ιουνίου. Τα πράγματα είναι καλό να ξεκαθαρίζονται από πριν. Και σε κάθε περίπτωση, όπως επισημαίνουν έμπειρα στελέχη, υπήρχε τέτοια πίεση στην τελευταία στροφή της εκλογικής κούρσας που έπρεπε να αποκρουστεί.
Το στενό μαρκάρισμα της κυβέρνησης στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, είχε βάση. Ο κ. Κασσελάκης από τη στιγμή που μπήκε στην διαδικασία επίδειξης του πλούτου του, θα δεχόταν πίεση για να προχωρήσει και στο παρασύνθημα. Να παρουσιάσει την περιουσία και το πόθεν της.
Στο επιτελείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ξεκάθαρο ότι όλος αυτός ο θόρυβος για την περιουσία του κ. Κασσελάκη αποτελούσε και μια προσπάθεια απόδρασης της κυβέρνησης από την ατζέντα της καθημερινότητας που ασκεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη μεγάλη πίεση. Και κατέληξαν ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση.
Η αντεπίθεση Κασσελάκη
Η απάντηση, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είχε ύφος επιθετικό. «Το κόμμα που σας κλέβει τα χρήματα από το πορτοφόλι με την αισχροκέρδεια στα σουπερμάρκετ, ζητάει το πόθεν έσχες μου. Ο πρωθυπουργός των 42 ακινήτων με τον μισθό του βουλευτή, ζητάει το πόθεν έσχες μου» ανέφερε στη δήλωση του με την οποία έκανε γνωστό ότι θα παρουσιάσει, τη Δευτέρα τα περιουσιακά του στοιχεία. «Όλα δουλεμένα. Όλα φορολογημένα στις ΗΠΑ, εκεί που έζησα. Κι εκεί, εν αντιθέσει με την Ελλάδα, δεν μπορείς να είσαι «αδιευκρίνιστος» και να κυκλοφορείς ελεύθερα.»
Ο κ. Κασσελάκης έκανε μια κίνηση «άμεση και αποφασιστική». Το βέβαιο είναι ότι τα φώτα της δημοσιότητας θα πέσουν στην παρουσίαση των περιουσιακών του στοιχείων. Και η συζήτηση για το θέμα αυτό δεν θα λήξει αύριο, θα ξεκινήσει αύριο. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ο κ. Κασσελάκης καταφέρνει να γίνεται καθημερινά το επίκεντρο του ενδιαφέροντος, στρέφοντας πάνω του τα βλέμματα της κοινής γνώμης.
Τα «γκρίζα σημεία» της τελευταίας στροφής
Στην τελική ευθεία προς τις κάλπες η μεγάλη εικόνα δείχνει να είναι παγιωμένη. Οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν την μεγάλη υπεροχή της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι των αντιπάλων τους. Υπάρχουν, όμως και λεπτομέρειες ικανές να βάλουν τη δική τους πινελιά στο εκλογικό αποτέλεσμα.
Η αποχή αλλά και η αναποφάσιστη ψήφος προβληματίζουν τα κομματικά επιτελεία και τους πολιτικούς αναλυτές. Υπάρχει ένας προβληματισμός για το ύψος της. Ποιοι, για παράδειγμα, θα απέχουν; Οι νέες ηλικίες στις οποίες υπερέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ψηφοφόροι της ΝΔ που δεν καίγονται για το εκλογικό αποτέλεσμα;
Μια εβδομάδα πριν στηθούν οι κάλπες, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ένας στους δέκα ψηφοφόρους εμφανίζεται να μην έχει κάνει την τελική του επιλογή. Από αυτούς, ένα μεγάλο ποσοστό θα αποφασίσει στο παραβάν. Που θα πάνε; Στη ΝΔ, από όπου προέρχεται το μεγαλύτερο ποσοστό; Και που θα πάνε; Προς τα δεξιά ή προς το ΠαΣοΚ προς το οποίο σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Marc, κοιτάει ένας στους τέσσερις (25,7%) αναποφάσιστους;
Την τελευταία εβδομάδα, εκεί θα επικεντρωθεί η προσπάθεια των πολιτικών αρχηγών. Στη μάχη για την αναποφάσιστη ψήφο.
Πηγή: tovima.gr
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Σαντορίνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santor-600x400.jpeg)
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Σαντορίνη - Αισθητός στην Αθήνα
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Σαντορίνης έγινε αισθητός στην Αθήνα. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο σεισμό που έχει σημειωθεί τις τελευταίες μέρες στην περιοχή.
![Πέθανε ο Τάκης Οικονομόπουλος](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Takis-Oikonomopoulos-600x400.jpg)
Πέθανε ο Τάκης Οικονομόπουλος
Το ελληνικό ποδόσφαιρο βυθίστηκε ξανά στο πένθος, καθώς έφυγε από την ζωή ο παλιός τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, Τάκης Οικονομόπουλος
![ΕΚΠΑ: Πάνω από 12.800 σεισμοί σε Σαντορίνη και Αμοργό](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/photo_2025-02-03_14-47-12-2-2-1200x900-1-600x450.jpg)
ΕΚΠΑ: Πάνω από 12.800 σεισμοί σε Σαντορίνη και Αμοργό
Που υπάρχουν κατολισθήσεις
![Μητσοτάκης: Επαφές με εταιρείες τεχνολογίας στη Σύνοδο AI στο Παρίσι – Στο επίκεντρο τα data centers](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/sdf-600x400.jpg)
Επαφές Μητσοτάκη με εταιρείες τεχνολογίας στη Σύνοδο AI στο Παρίσι - Στο επίκεντρο τα data centers
Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης είχε συνάντηση μεταξύ άλλων με τον Demis Hassabis, Νομπελίστα, συνιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Deepmind, εταιρείας η οποία ανήκει στην Google
![Σαντορίνη: Σύσκεψη Κεφαλογιάννη με τους τουριστικούς φορείς για το νησί – Τα μέτρα που έπεσαν στο τραπέζι](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santorini-600x400.jpg)
Το μήνυμα Κεφαλογιάννη για τη Σαντορίνη στη σύσκεψη με τουριστικούς φορείς
Στο επίκεντρο τα μέτρα για τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος στη Σαντορίνη
![Δασμοί Τραμπ: Σημείο αναφοράς το λιμάνι του Πειραιά – Τι αναφέρει το ΕΒΕΠ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/ot_peiraias2-600x352.png)
Δασμοί Τραμπ: Σημείο αναφοράς το λιμάνι του Πειραιά – Τι αναφέρει το ΕΒΕΠ
Σε μία περίοδο όπου μια νέα περιδίνηση στις αγορές θα έσπρωχνε τις πληθωριστικές πιέσεις προς τα επάνω, τόσο η ευρωπαϊκή, όσο και η ελληνική οικονομία απεύχεται την κλιμάκωση «ανταλλαγής δασμών»
![Ρωσία: Υποστηρίζει ότι δεν έχει λάβει ικανοποιητική πρόταση για την έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Capture-22-600x361.jpg)
Ρωσία: Υποστηρίζει ότι δεν έχει λάβει ικανοποιητική πρόταση για την έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων
Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας αναφέρει ότι η χώρα δεν έχει λάβει ακόμα ικανοποιητική πρόταση για την έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία
![Σεισμοί Σαντορίνη: Αλλεπάλληλες δονήσεις με φθίνουσα ένταση μετά τα 5 Ρίχτερ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santorini-600x400.jpg)
Συνεχίζονται οι σεισμοί στη Σαντορίνη - Τι λένε Παπαζάχος και Καραστάθης
Το φαινόμενο παρακολουθούν στενά οι επιστήμονες στη Σαντορίνη
![Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός, ο κόσμος του TikTok](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tiktok9-2-600x393.jpg)
Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός, ο κόσμος του TikTok
Η πολιτική διαδικασία φαίνεται πως διυλίζεται και μεταμορφώνεται μέσω των λογαριασμών που οι νέοι διατηρούν στο TikTok
![Καιρός: Τσουχτερό το κρύο την Δευτέρα – Πού θα σημειωθούν βροχές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/10/krio-600x363-1.jpg)
Τσουχτερό το κρύο την Δευτέρα – Πού θα σημειωθούν βροχές
Χαμηλή θα παραμείνει η θερμοκρασία και την Δευτέρα, ενώ σε λίγες περιοχές θα σημειωθούν βροχές και χιονοπτώσεις