Συνολικά 33,7 δισεκατομμύρια σουηδικές κορώνες (3,2 δισεκατομμύρια δολάρια) σχεδιάζει να επενδύσει στη Σουηδία η Microsoft καθώς θέλει να επεκτείνει την υποδομή cloud και τεχνητής νοημοσύνης στη σκανδιναβική χώρα, σε μια περίοδο δύο ετών, όπως ανακοίνωσε η κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας τη Δευτέρα.

Η αυξανόμενη δημοτικότητα της παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης έχει τροφοδοτήσει τη ζήτηση για υπηρεσίες cloud, με αποτέλεσμα εταιρείες όπως η Microsoft και η Amazon Web Services να σπεύδουν να επενδύσουν δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή κέντρων δεδομένων στην Ευρώπη.

Microsoft: Πλέον 3 στους 4 εργαζόμενους χρησιμοποιούν AI στην εργασία τους

Η Microsoft επένδυσε σε κέντρα δεδομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Νοέμβριο και στη Γερμανία και την Ισπανία τον Φεβρουάριο.

«Θα δείτε κάποιες άλλες ανακοινώσεις, πιθανώς περισσότερες το φθινόπωρο», δήλωσε ο πρόεδρος της Microsoft, Μπραντ Σμιθ, σε συνέντευξή του.

Η Microsoft σχεδιάζει να αναπτύξει 20.000 από τις πιο προηγμένες μονάδες επεξεργασίας γραφικών, οι οποίες επιταχύνουν τους υπολογισμούς στους υπολογιστές, στα κέντρα δεδομένων που βρίσκονται στο Sandviken, το Gavle και το Staffanstorp της Σουηδίας.

Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τους γρήγορους επεξεργαστές Nvidia και μπορεί να στραφεί σε ημιαγωγούς από την AMD και σε κάποια από τα δικά της μικροτσίπ, σύμφωνα με τον Σμιθ.

Ο αγώνας για την ανάπτυξη παραγωγικών προγραμμάτων AI οδήγησε σε αύξηση της ζήτησης για προηγμένους ημιαγωγούς ικανούς να υποστηρίξουν αυτές τις πολύπλοκες εφαρμογές.

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι δεσμεύτηκε να ενισχύσει την υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης σε όλη τη σκανδιναβική περιοχή, η οποία εκτός από τη Σουηδία περιλαμβάνει τη Δανία, τη Φινλανδία, την Ισλανδία και τη Νορβηγία.

Στα…θρανία της ΑΙ 250.000 Σουηδοί

Η εταιρεία σχεδιάζει να εκπαιδεύσει 250.000 Σουηδούς με δεξιότητες τεχνητής νοημοσύνης σε οργανισμούς, σχολεία, πανεπιστήμια, δημόσιο τομέα και ευρύτερα την κοινωνία σε διάστημα τριών ετών.

Επενδύει επίσης σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και έχει προμηθευτεί σχεδόν 1.000 MW ανανεώσιμης ενέργειας στη Σουηδία.

Η Goldman Sachs βλέπει την έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης ως μια ευκαιρία σχεδόν 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων για τον κλάδο, καθώς οι εταιρείες τεχνολογίας επενδύουν σε κέντρα δεδομένων για την εκπαίδευση σε μεγάλα γλωσσικά μοντέλα.

“Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ένας τεχνολογικός μετασχηματισμός που θα πρέπει να θεωρείται ως πολλαπλασιαστής ή καταλύτης… Είναι μέρος της στρατηγικής που θα ακολουθήσει όταν, μετά την επιτυχή καταπολέμηση του πληθωρισμού, εισέλθουμε  σε μια νέα φάση, μια επενδυτική φάση”, δήλωσε ο Ulf Kristersson, πρωθυπουργός της Σουηδίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη