Διορθωτικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με πολλά χαρτοφυλάκια να παίρνουν μέρος των κερδών τους, καθώς επηρεάζονται και από τη χθεσινή αδυναμία της Wall Street να κρατήσει το θετικό momentum.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,23%, με τον κλάδο του πετρελαίου να χάνει 1,4%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,38% στις 8.231 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,39% στις 18.535 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,52% στις 7.956 μονάδες.

Βουτιά 7% στις αγορές της Ινδίας, παρέσυρε όλη την Ασία

Στο επίκεντρο και σήμερα η μετοχή της GSK, η οποία προσπαθεί να περιορίσει τις απώλειες της κάτω από το 1%, μετά από την πτώση άνω του 9% τη Δευτέρα, αφού το αμερικανικό δικαστήριο θα αξιολογήσει χιλιάδες αγωγές που ισχυρίζονταν ότι το φάρμακο Zantac προκαλεί καρκίνο.

Οι ευρωπαϊκές αγορές άρχισαν τον Ιούνιο υψηλότερα τη Δευτέρα, επεκτείνοντας το ράλι της περασμένης εβδομάδας, με τους επενδυτές να προσβλέπουν στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Η ΕΚΤ αναμένεται ευρέως να μειώσει τα επιτόκια για πρώτη φορά από το 2019, όταν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα συναντηθούν την Πέμπτη, αλλά οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν προσεκτικά εάν ο ελαφρώς υψηλότερος από τον αναμενόμενο δείκτης πληθωρισμού της ευρωζώνης, που ανακοινώθηκε την Παρασκευή, θα επηρεάσει την επικείμενη απόφαση της τράπεζας.

Οι τιμές καταναλωτή στις 20 χώρες της Ευρωζώνης αυξήθηκαν κατά 2,6% σε ετήσια βάση τον Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή, ενώ ο στόχος της ΕΚΤ είναι για 2% και τους δύο προηγούμενους μήνες είχε υποχωρήσει στο 2,4%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές