Ένας μικρός πανικός επικράτησε τη Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2024, στη Wall Street, καθώς λόγω τεχνικών προβλημάτων υπήρξαν μετοχές που εμφανίζονταν να διαπραγματεύονται ακόμη και στο… -99%.

Και μία από αυτές ήταν η Berkshire Hathaway του Warren Buffett, προκαλώντας μάλιστα φρενίτιδα αγορών, καθώς το discount ήταν κάτι παραπάνω από… ελκυστικό.

Ποιο είναι το μάθημα ζωής που άργησε ο Γκέιτς να πάρει από τον Μπάφετ

Βέβαια, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι θα ακυρώσει τις συναλλαγές που έγιναν μετά από το πρόβλημα που προκάλεσε διακοπή συναλλαγών για 40 μετοχές — συμπεριλαμβανομένης και της Berkshire Hathaway.

Οι μετοχές της κατηγορίας Α της εταιρείας Warren Buffett φάνηκαν να διαπραγματεύονται στα 185,10 δολάρια ανά μετοχή πριν ξεκινήσει η διακοπή διαπραγμάτευσης. Η διαπραγμάτευση μπορεί να διακοπεί εν αναμονή ειδήσεων, λόγω κανονιστικών ανησυχιών ή εάν μια μετοχή κινηθεί εκτός συγκεκριμένων περιοχών τιμών, κάτι που συνέβη στην Berkshire Hathaway.

Παρόλα αυτά υπήρξαν συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στην μειωμένη τιμή ένα λεπτό πριν από την έναρξη της διακοπής, σύμφωνα με τα στοιχεία του LSEG. Το NYSE είπε ότι όλες οι συναλλαγές της Berkshire Hathaway που πραγματοποιήθηκαν στα 603.718,30 δολάρια ή χαμηλότερα θα ακυρωθούν.

Οι μετοχές της κατηγορίας Α του ομίλου ετερογενών δραστηριοτήτων έκλεισαν στα 627.400 δολάρια την Παρασκευή. Η μετοχή άνοιξε ξανά στα 648.000 δολάρια στις 11:36 π.μ. και έκλεισε στα 631.110 δολάρια τη Δευτέρα.

Το τεχνικό σφάλμα, το οποίο προήλθε από τις τιμές των μετοχών σε πραγματικό χρόνο της Consolidated Tape Association, διήρκεσε περίπου δύο ώρες όταν και επιδιορθώθηκε.

Το NYSE επιτρέπει στους traders να επισημάνουν «προφανώς εσφαλμένες» συναλλαγές και να ζητήσουν αποζημίωση, εάν είναι απαραίτητο. Τον περασμένο Ιανουάριο, ένα σφάλμα στο NYSE οδήγησε σε δραματικές διακυμάνσεις τιμών για περισσότερες από 250 εταιρείες και εντοπίστηκε σε έναν υπάλληλο που άφησε σε λειτουργία ένα εφεδρικό σύστημα.

Η CTA επιβλέπει τη διάδοση πληροφοριών τιμών σε πραγματικό χρόνο σε διάφορα χρηματιστήρια. Είπε ότι το σφάλμα της Δευτέρας θα μπορούσε να προήλθε από “ένα πρόβλημα με τις ζώνες τιμών Limit Up/Limit Down που μπορεί να σχετίζεται με μια νέα έκδοση λογισμικού”.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street