Με απώλειες κινείται και σήμερα η Wall Street, η οποία δεν μπορεί να βρει το βηματισμό της μετά και τα τελευταία στοιχεία που ανακοινώνονται από το μέτωπο της οικονομίας και τα οποία δείχνουν μια θολή εικόνα για το πόσο έχει επηρεάσει τη δραστηριότητα η αυστηρή νομισματική πολιτική.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση 0,22% στις 38.487 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,24% στις 5.270 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,24% στις 16.788 μονάδες.

Πετρέλαιο: Στα 77 δολάρια υποχωρεί το Brent

Σε επίπεδο τίτλων, υποστηρικτικά λειτουργεί το +1% της Intel, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε νέα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης που στοχεύουν στον ανταγωνισμό με αυτά των Nvidia και AMD. Παρά την έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης, η Intel έχει σημειώσει πτώση σχεδόν 40% μέχρι σήμερα, ενώ η Nvidia και η AMD αυξήθηκαν κατά 132% και 11% σε αυτό το διάστημα, αντίστοιχα.

Τα αδύναμα στοιχεία της μεταποίησης, τα οποία ανακοινώθηκαν χτες, έχουν επιβαρύνει το κλίμα της αγοράς, καθώς οι επενδυτές περιμένουν να δουν εάν η αναπτυξιακή τροχιά μπορεί να αντέξει, ενώ η Federal Reserve περιμένει να υποχωρήσει ο πληθωρισμός αρκετά για να μειώσει τα επιτόκια.

«Νομίζω ότι οι ίδιοι οι δείκτες είναι λίγο στρεβλοί αυτή τη στιγμή», δήλωσε η επικεφαλής στρατηγικής της Bank of America, Savita Subramanian. «Το μόνο θετικό στην παρούσα είναι ότι η πορεία της κερδοφορίας είναι θετική για ένα ευρύτερο φάσμα εταιρειών στον S&P και όχι μόνο για τις «Magnificent Seven», ανέφερε.

Στο ίδιο μήκος και η Gabriela Santos, επικεφαλής στρατηγικής της JPMorgan για την Αμερική, δηλώνοντας ότι η οικονομία εξακολουθεί να φαίνεται σταθερή συνολικά ακόμα κι αν ορισμένοι επενδυτές χάσουν την εμπιστοσύνη τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street