Με μικρά κέρδη κατάφερε να κλείσει σήμερα η Wall Street, ανατρέποντας μάλιστα τις αρχικές απώλειες, μετά και τα στοιχεία που έδειξαν άμβλυνση της αγοράς εργασίας, αφήνοντας κάποιες ελπίδες να υπάρξει λίγη χαλάρωση της αυστηρής νομισματικής πολιτικής.

Wall Street: Αδύναμη – Προσπαθεί να στηρίξει η Intel

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,36% στις 38.711 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,15% στις 5.291 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,17% στις 16.857 μονάδες.

Δύσκολες ισορροπίες

Μετά τα ανακουφιστικά στοιχεία από τις κενές θέσεις εργασίας, η Wall Street στρέφει την εστίασή της στην κρίσιμη ανακοίνωση των θέσεων εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων για τον Μάιο, η οποία αναμένεται την Παρασκευή. Οι επενδυτές θέλουν μια αγορά εργασίας που να είναι αρκετά αδύναμη ώστε να επιτρέψει στην κεντρική τράπεζα να μειώσει τα επιτόκια, αλλά όχι τόσο αδύναμη ώστε να προκαλέσει ανησυχία για πιθανή ύφεση.

«Αυτή τη στιγμή, η αγορά αναζητά έναν καταλύτη», δήλωσε η Megan Horneman, επικεφαλής επενδύσεων στη Verdence Capital Advisors, η οποία διαχειρίζεται περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία. «Θα έρθει ένα σημείο όπου τα άσχημα νέα είναι στην πραγματικότητα κακά νέα».

Ωστόσο, η Horneman αμφισβήτησε την πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων φέτος από τη Fed λόγω του πληθωρισμού, και ιδιαίτερα των πιέσεων στις τιμές στον τομέα των υπηρεσιών. Σημείωσε ότι η ευρύτερη αγορά πιθανότατα θα «μείνει αρκετά νευρική» μέχρι να εξαχθούν περισσότερες πληροφορίες από την ανακοίνωση για τις θέσεις εργασίας.

«Νομίζω ότι οι ίδιοι οι δείκτες είναι λίγο στρεβλοί αυτή τη στιγμή», δήλωσε η επικεφαλής στρατηγικής της Bank of America, Savita Subramanian. «Το μόνο θετικό στην παρούσα είναι ότι η πορεία της κερδοφορίας είναι θετική για ένα ευρύτερο φάσμα εταιρειών στον S&P και όχι μόνο για τις «Magnificent Seven», ανέφερε.

Στο ίδιο μήκος και η Gabriela Santos, επικεφαλής στρατηγικής της JPMorgan για την Αμερική, δηλώνοντας ότι η οικονομία εξακολουθεί να φαίνεται σταθερή συνολικά ακόμα κι αν ορισμένοι επενδυτές χάσουν την εμπιστοσύνη τους.

Στα μάκρο της ημέρας, περισσότερο από το αναμενόμενο μειώθηκαν οι κενές θέσεις εργασίας τον Απρίλιο και διαμορφώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών, ένδειξη ότι οι συνθήκες στην αγορά εργασίας αμβλύνονται με τρόπο που θα μπορούσε να βοηθήσει στην καταπολέμηση του πληθωρισμού από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, οι κενές θέσεις εργασίας  μειώθηκαν κατά 296.000 στα 8,059 εκατ. την τελευταία ημέρα του Απριλίου, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2021, ανέφερε την Τρίτη το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας στην Έρευνα Job Openings and Labor Turnover Survey ή JOLTS. Για κάθε Αμερικανό που αναζητά εργασία αντιστοιχούν 1,24 θέσεις εργασίας τον Απρίλιο έναντι 1,3 θέσεις εργασίας τον Μάρτιο και το χαμηλότερο από τον Ιούνιο του 2021, αλλά ταίριαζε με το υψηλό επίπεδο των χρόνων πριν από την πανδημία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street