Αν και προσπάθησε πολύ να κρατήσει τους πωλητές υπό έλεγχο, πλέον το χρηματιστήριο Αθηνών κινδυνεύσει να χάσει και τις 1.430 μονάδες, με τον τραπεζικό κλάδο, αλλά και τις Βιοχάλκο και ΟΠΑΠ να βρίσκονται στην κορυφή των πιέσεων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 1,20% στις 1.429,98 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 42,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 9 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 1,26% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.453,26 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 1,73% στις 1.242,61 μονάδες.

Το χθεσινό διάλλειμα και η «παγίδα»

Η χθεσινή ανοδική αντίδραση όχι μόνο δεν είχε διάρκεια, αλλά σήμερα αναιρείται όλη η κίνηση και ο γενικός δείκτης μάλιστα μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία για τις 1.415 – 1.420 μονάδες, όπου και βρίσκεται η κύρια στήριξή του. Και όσο ο τραπεζικός κλάδος πλαγιοκοπεί τη στήριξη των 1.240 μονάδων, έχασε και το κρίσιμο επίπεδο των 1260-65 μονάδων, τόσο το σενάριο της δοκιμασίας του γενικού δείκτη θα έρθει συντομότερα από το αναμενόμενο.

Την ίδια ώρα, όσο η αγορά δείχνει αδύναμη να εκδηλώσει μια αντίδραση στην παρούσα, τόσο οι αγοραστές δείχνουν επιφυλακτικοί να δώσουν τις εντολές τους. Ενδεικτικό άλλωστε είναι ότι η μόνη που ξεχωρίζει θετικά στον «25άρη» είναι ο Σαράντης, με κέρδη 1,45% αλλά με 2.112 τεμάχια, ενώ ο ΟΤΕ έχει τη γνωστή «ανεξάρτητη» συμπεριφορά του, κινούμενος σήμερα στο +0,15%.

Το υπόλοιπο ταμπλό όμως είναι «κόκκινο», με την αγορά να περιμένει, όπως και οι διεθνείς, την κρίσιμη συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη 6/6. Το ενδιαφέρον δεν εστιάζεται μόνο σε πιθανή μείωση επιτοκίων, αλλά και σε ενδεχόμενο χρονοδιάγραμμα ή άλλο λεκτικό που θα έχει δεύτερες αναγνώσεις. Μέχρι τότε, μια κίνηση προς τις αντιστάσεις των 1.455 και 1.480 μονάδων του ΓΔ, δείχνει δύσκολη.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, εκτός του Σαράντη και του ΟΤΕ, στην πτώση προσπαθούν να αντισταθούν οι Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, Τιτάν, Λάμδα, Coca Cola και Cenergy που σημειώνουν ήπιες απώλειες.

Από την άλλη όμως, Πειραιώς, Alpha bank, Βιοχάλκο και ΕΥΔΑΠ σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 2%, με τις ΟΠΑΠ, Autohellas, ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo, ΔΕΗ, Εθνική, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελλάκτωρ, ΕΛΧΑ, Eurobank και Quest να σημειώνουν απώλειες άνω του 1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών