Πτώση που ξεπέρασε το 1% κατέγραψαν οι τιμές του χρυσού, καθώς το δολάριο ανέκτησε έδαφος.

Η τιμή του χρυσού υποχώρησε περίπου 1,4% στα 2.318,10 δολάρια ανά ουγγιά.

Ο χρυσός αντέστρεψε τα κέρδη από την προηγούμενη συνεδρίαση μετά τα ασθενέστερα στοιχεία για τη μεταποίηση στις ΗΠΑ. Η υποχώρηση του ασφαλούς καταφυγίου συνέβη παρά την πτώση στη Wall Street.

«Υπήρξε πιθανώς μια μικρή αντίδραση στο δολάριο ΗΠΑ» και στοιχεία κερδοσκοπίας στο χρυσό, δήλωσε ο Bart Melek, επικεφαλής στρατηγικών εμπορευμάτων στην TD Securities.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Ανησυχίες για τη νομισματική πολιτική

Ο δείκτης του δολαρίου σημείωσε άνοδο 0,1%, καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για τους αγοραστές του εξωτερικού, αφού υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Απριλίου κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι επενδυτές αναμένουν τώρα τα στοιχεία των προσλήψεων εκτός αγροτικού τομέα στις ΗΠΑ για να εικάσουν την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Τα πιο αδύναμα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας μπορεί να προκαλέσουν βραχυπρόθεσμο ράλι του χρυσού, ενώ ένας ισχυρότερος αριθμός θα πιέσει τον χρυσό, καθώς μπορεί να υποδηλώνει ότι η Fed θα έχει «πιο δύσκολες στιγμές» στη μείωση των επιτοκίων, δήλωσε ο Jim Wyckoff, ανώτερος αναλυτής της Kitco Metals.

Συνολικά, «ο χρυσός είναι πιθανό να υποχωρήσει λοξά, αν όχι προς τα πλάγια θα μειωθεί ελαφρώς τις επόμενες εβδομάδες, εκτός εάν προκύψει κάποιο απροσδόκητο γεωπολιτικό γεγονός που θα οδηγούσε τη ζήτηση για ασφαλή καταφύγια».

Επιπλέον, οι επενδυτές παρακολουθούσαν τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ινδία, τον δεύτερο μεγαλύτερο καταναλωτή χρυσού στον κόσμο.

«Εάν οι μετοχές συνεχίσουν να καταρρέουν, θα υπάρξουν και κάποια κεφάλαια που θα οδηγηθούν σε χρυσό», δήλωσε ο στρατηγικός αναλυτής εμπορευμάτων της ANZ, Soni Kumari.

Οι συνολικές μειώσεις στα εμπορεύματα, με επικεφαλής το πετρέλαιο, μπορεί επίσης να συμβάλλουν στο πτωτικό κλίμα στα πολύτιμα μέταλλα, εκτιμούν οι αναλυτές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities