Η Airbus βρίσκεται σε συνομιλίες με την Κίνα για την πώληση ενός μεγάλου αριθμού αεροσκαφών A330neo, με τις συνομιλίες να αποκτούν δυναμική μετά την επίσκεψη του Κινέζου Προέδρου Σι Τζινπίνγκ στον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν τον περασμένο μήνα.

Οι μεγαλύτερες κινεζικές αεροπορικές εταιρείες εξετάζουν το ενδεχόμενο να αγοράσουν περισσότερα από 100 από τα αναβαθμισμένα μοντέλα A330, αναφέρει το Bloomberg. Οι όροι εξακολουθούν να συζητούνται και το χρονοδιάγραμμα είναι αβέβαιο.

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες – ακόμα και την Airbus

Διαφορετικές προσεγγίσεις

Οι διαπραγματεύσεις υπογραμμίζουν την ολοένα και πιο έντονη αντίθεση μεταξύ της Airbus και της Boeing όσον αφορά στην αεροπορική αγορά της Κίνας, καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ είναι υψηλές.

Η Κίνα σταμάτησε και πάλι τις εισαγωγές από την αμερικανική Boeing, μόλις λίγους μήνες μετά την επανέναρξή τους μετά από μια πενταετή περίοδο. Εν τω μεταξύ, η Airbus με έδρα τη Γαλλία επωφελείται από τις επενδύσεις της στη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας, συμπεριλαμβανομένου ενός εργοστασίου που κατασκευάζει το μοντέλο A320neo και ενός που ασχολείται με την εγκατάσταση των εσωτερικών χώρων στο A330.

Μια παραγγελία από την Κίνα θα ενίσχυε το ανεκτέλεστο υπόλοιπο για το A330neo, μιας ανανεωμένης έκδοσης του παλαιότερου A330 με νέους κινητήρες και πτέρυγες. Η Airbus κατασκευάζει επίσης το πιο εξελιγμένο και μεγαλύτερης εμβέλειας μοντέλο A350, το οποίο έχει δει γνωρίσει μεγάλη ζήτηση και έχει εξαντληθεί μέχρι περίπου το τέλος της δεκαετίας.

Επί του παρόντος, η Airbus έχει 165 ανεκτέλεστες παραγγελίες για το A330neo, το οποίο έκανε το εμπορικό του ντεμπούτο το 2018. Το μοντέλο δυσκολεύεται να κερδίσει νέες συμφωνίες αγοράς σε μια αγορά γεμάτη από άμεσα διαθέσιμες μεταχειρισμένες εκδόσεις που πωλούνται σε έκπτωση, σύμφωνα με τον αναλυτή του Bloomberg Intelligence, Τζορτζ Φέργκιουσον. Αυτό σημαίνει ότι η ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία μπορεί να είναι πιο ανοιχτή στο να προσφέρει καλύτερες τιμές και άλλους όρους για να ενισχύσει τις παραγγελίες της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή