Στη ΓΣ του Mytilineos, ανακοινώθηκε δια στόματος Μπουζάλη το νέο brand, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή. Και οι κασσάνδρες ξεκίνησαν για την έξοδο της εισηγμένης, ή έστω την αντικατάσταση από μια νέα κατασκευαστική ΜΕΤΚΑ

Καθαρά πτωτική η συνεδρίαση της Τρίτης, με τη συντριπτική πλειοψηφία των τίτλων να κινούνται αδύναμα. Η εικόνα στις διεθνείς αγορές ήταν παρεμφερής.

Προς το παρόν, οι πιέσεις στο ταμπλό δημιουργούν καλύτερα σημεία εισόδου, και οι στηρίξεις της πολύμηνης ανοδικής τάσης είναι στη ζώνη 1216-1222 μονάδων του Γενικού Δείκτη.

Επιμέρους, έπεσε… χοντρό ξύλο γύρω από το 14,60 του ΟΠΑΠ, το οποίο και οριοθετεί την ανοδική κίνηση. Υπενθυμίζουμε ότι ο Οργανισμός έδωσε 11% μέρισμα (ΤΤΜ) για το 2023, ενώ η μετοχή απέχει 16% από τα υψηλά της περιόδου..

Για πέταμα οι ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ, μόνιμα πτωτικές, μόνιμα αδύναμες, μόνιμα υποτιμημένες σε σχέση τόσο με τις άλλες δύο τραπεζικές μετοχές, όσο και με το σύνολο του 25άρη.

Στην κορυφή των επενδυτικών προτιμήσεων ο ΜΥΤΙΛ, για πολλούς λόγους, και σίγουρα με ψήγματα ανθεκτικότητας στο ταμπλό. Η ζώνη των 36,50-36,70 είναι ενδιαφέρουσα, με τους αναλυτές να συγκλίνουν σε τιμές-στόχους 42-44 ευρώ. Ο Όμιλος, πλέον, θα φέρει άλλο όνομα, με τον Πρόεδρο να “διατάσσει” ευγενικά να το αποδεχτούμε όλοι, αφού «ο ίδιος το έχει ήδη αποδεχθεί», σημειώνοντας ότι «τα επίπεδα διεθνούς οικονομικής δραστηριότητας και οι φιλοδοξίες των μετόχων υπερβαίνει κατά πολύ οποιοδήποτε όνομα». Τιτανοτεράστιος.

Σε νέα χαμηλά 52 εβδομάδων η ΟΤΟΕΛ, σαφέστατα «αδικημένη», αναγνωρίζοντας τις πιθανότητες να εμφανίσει ισχυρότερα μεγέθη για το 2024.

Πιέσεις και για τα ΕΛΠΕ, χωρίς ιδιαίτερο λόγο, υπενθυμίζοντας και εδώ ότι έρχεται δυνατό μέρισμα 0,6€ που θα προστεθεί στο προμέρισμα των 0,3€ (10/1).

Κάτι παρεμφερές και για ΜΟΗ, με το αναμενόμενο 1,40€ (προμ. 0,41€) και τη μετοχή σημαντικά χαμηλότερη από τη στήριξη των 28 ευρώ που έχασε εν ριπή οφθαλμού.

Η ΜΠΕΛΑ ..παραέγινε φθηνή, όντας ελκυστική για ένα καλό trade με στοπ κάτω από 25,50 σε κλείσιμο συνεδρίασης. Με στόχο αρχικά τα 28-28,20. Έχει ήδη χάσει το 1/10 της αξίας της σε 1 μήνα.

Η CENER ..στον κόσμο της, καθώς δεν έχει καταλάβει τη διόρθωση στο υπόλοιπο ταμπλό, παραμένοντας στα ιστορικά της υψηλά.

Η ΕΕΕ, ύπουλα, έχει κάνει την πρώτη της βάση στα 31 ευρώ, έχοντας ήδη βγάλει ανοδική αντίδραση. Τα 32,5 είναι ο πρώτος στόχος.

Επαναλαμβάνεται ότι αύριο Τετάρτη, 5/6, θα λάβει χώρα αντίστοιχη δημοπρασία 52 εβδ., για όποιον θέλει να «κλειδώσει» το τρέχον επιτόκιο. Να σημειωθεί ότι η απόδοση είναι αφορολόγητη και «καταβλητέα» στην έναρξη της επένδυσης, αυστηρότερα ο επενδυτής αγοράζει με έκπτωση την άρτια αξία του ΕΓΕΔ, η οποία θα του επιστραφεί ολόκληρη στο τέλος της επενδυτικής περιόδου.

Η απόδοση της αμέσως προηγούμενης δημοπρασίας (6/3) ήταν στο 3,73%, και αναμένεται ελαφρώς χαμηλότερη.

Το spread μεταξύ 10ετούς ελληνικού ομολόγου και αντίστοιχου γερμανικού παραμένει επί μακρόν σε ζώνη υπερπολυετών χαμηλών, περ. των 100 μ.β. Τα επίπεδα αυτά έτρεχαν την περίοδο 2009, πριν το PSI και τα μνημόνια, ενδεικτικό της πλήρους επαναφοράς της ελληνικής οικονομίας στο παγκόσμιο επενδυτικό στερέωμα μετά από τόσα χρόνια απαξίωσης.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής