Ανοδικά κινούνται οι τιμές του χρυσού, ενώ υποχωρούν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς τα στοιχεία για τις προσλήψεις  ενίσχυσαν τις προσδοκίες ότι η Federal Reserve θα μειώσει τα επιτόκια αργότερα φέτος.

Η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,8% στα 2.346,99 δολάρια ανά ουγγιά, μετά από πτώση 1% την προηγούμενη συνεδρίαση. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 0,8% στα 2.367,20 δολάρια.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Μακρο-στήριξεις – Βοήθεια και από την Inditex

Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων  υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 5 Απριλίου, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι οι προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ αυξήθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάιο. Τα στοιχεία πυροδότησαν τις εκτιμήσεις για μείωση των αμερικανικών επιτοκίων πριν εκπνεύσει το 2024 ενισχύοντας την ελκυστικότητα του χρυσού, Σύμφωνα με το CME FedWatch Tool, οι έμποροι βλέπουν τώρα περίπου 67% πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων της Fed μέχρι τον Σεπτέμβριο, έναντι κάτω του 50% την περασμένη εβδομάδα.

Οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία που θα ανακοινώσει για τις προσλήψεις πλην του αγροτικού τομέα που θα ανακοινώσει το υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή για να αναζητήσουν σήματα αποδυνάμωσης της αγοράς εργασίας που θα «επέτρεπε» στην Fed να προχωρήσει στη μείωση των επιτοκίων.

Στο φυσικό μέτωπο, οι καθαρές αγορές χρυσού από τις παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες αυξήθηκαν στους 33 μετρικούς τόνους τον Απρίλιο από μια αναθεωρημένη καθαρή αγορά 3 τόνων τον Μάρτιο, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού (WGC), σηματοδοτώντας τη συνεχιζόμενη έντονη όρεξη του κλάδου για το μέταλλο παρά υψηλές τιμές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities