Με κέρδη κινείται σήμερα η Wall Street, με την Nvidia να σημειώνει νέο ρεκόρ και τα αδύναμα δεδομένα για την ιδιωτική αγορά εργασίας να δίνουν στους επενδυτές την ελπίδα ότι η Federal Reserve θα μπορούσε να αποφασίσει να μειώσει τα επιτόκια αργότερα φέτος.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,13% στις 38.760 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,40% στις 5.312 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,69% στις 16.972 μονάδες.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Η μείωση των επιτοκίων μπορεί να εδραιώσει τους «ταύρους»

Σε επίπεδο τίτλων, η Hewlett Packard Enterprise κερδίζει περισσότερο από 15% αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street και στις δύο γραμμές αποτελεσμάτων κατά το δεύτερο οικονομικό της τρίμηνο.

Άλμα 12% και για την CrowdStrike, καθώς τόσο τα κέρδη της όσο και η καθοδήγηση ήταν υψηλότερα από τα αναμενόμενα.

Την ίδια ώρα τα στοιχεία μισθοδοσίας από την ADP έδειξαν ότι οι προσλήψεις επιβραδύνθηκαν στις 152.000 τον περασμένο μήνα, ενώ οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν ότι οι ιδιώτες εργοδότες θα πρόσθεταν 175.000 θέσεις εργασίας τον Μάιο.

Η αγορά εργασίας

Τα δεδομένα είναι το πιο πρόσφατο σημάδι αδυναμίας στην αγορά εργασίας που οι επενδυτές ελπίζουν ότι θα δώσει στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα αρκετά στοιχεία για να μειώσει τα επιτόκια αναφοράς.

Τα στοιχεία για την αγορά εργασίας οδήγησαν σε περαιτέρω διολίσθηση της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου αναφοράς, ενισχύοντας το σενάριο έστω και μιας μείωσης επιτοκίου από τη Federal Reserve φέτος.

«Συνεχίζουμε να περιμένουμε συνολικές περικοπές 50 μονάδων βάσης μέχρι το τέλος του έτους, με την πρώτη κίνηση χαλάρωσης πιθανόν να έρχεται στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου», έγραψε η επικεφαλής επενδύσεων της UBS Global Wealth Management, Solita Marcelli. «Αυτή η δυνατότητα για πιο χαλαρές οικονομικές συνθήκες παρέχει ένα υγιές υπόβαθρο για τις μετοχές», ανέφερε.

Την ίδια ώρα, οι αιτήσεις για στεγαστικά δάνεια μειώθηκαν κατά 5,2% την εβδομάδα που έληξε στις 31 Μαΐου, σύμφωνα με την Εβδομαδιαία Έρευνα Υποθηκών Αιτήσεων της Mortgage Bankers Association (MBA). Η πτώση ακολούθησε την μείωση της προηγούμενης εβδομάδας κατά 5,7%.

“Τα επιτόκια στεγαστικών δανείων κινήθηκαν ελαφρώς υψηλότερα την περασμένη εβδομάδα, με το επιτόκιο συμμόρφωσης 30 ετών να φτάνει στο 7,07% – το υψηλότερο επίπεδό του από τις αρχές Μαΐου – παρά τα εισερχόμενα στοιχεία που δείχνουν κάπως πιο αργή οικονομική ανάπτυξη”, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του MBA, Mike Fratantoni.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street