
Με κέρδη κινείται σήμερα η Wall Street, με την Nvidia να σημειώνει νέο ρεκόρ και τα αδύναμα δεδομένα για την ιδιωτική αγορά εργασίας να δίνουν στους επενδυτές την ελπίδα ότι η Federal Reserve θα μπορούσε να αποφασίσει να μειώσει τα επιτόκια αργότερα φέτος.
Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,13% στις 38.760 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,40% στις 5.312 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,69% στις 16.972 μονάδες.
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Η μείωση των επιτοκίων μπορεί να εδραιώσει τους «ταύρους»
Σε επίπεδο τίτλων, η Hewlett Packard Enterprise κερδίζει περισσότερο από 15% αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street και στις δύο γραμμές αποτελεσμάτων κατά το δεύτερο οικονομικό της τρίμηνο.
Άλμα 12% και για την CrowdStrike, καθώς τόσο τα κέρδη της όσο και η καθοδήγηση ήταν υψηλότερα από τα αναμενόμενα.
Την ίδια ώρα τα στοιχεία μισθοδοσίας από την ADP έδειξαν ότι οι προσλήψεις επιβραδύνθηκαν στις 152.000 τον περασμένο μήνα, ενώ οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν ότι οι ιδιώτες εργοδότες θα πρόσθεταν 175.000 θέσεις εργασίας τον Μάιο.
Η αγορά εργασίας
Τα δεδομένα είναι το πιο πρόσφατο σημάδι αδυναμίας στην αγορά εργασίας που οι επενδυτές ελπίζουν ότι θα δώσει στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα αρκετά στοιχεία για να μειώσει τα επιτόκια αναφοράς.
Τα στοιχεία για την αγορά εργασίας οδήγησαν σε περαιτέρω διολίσθηση της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου αναφοράς, ενισχύοντας το σενάριο έστω και μιας μείωσης επιτοκίου από τη Federal Reserve φέτος.
«Συνεχίζουμε να περιμένουμε συνολικές περικοπές 50 μονάδων βάσης μέχρι το τέλος του έτους, με την πρώτη κίνηση χαλάρωσης πιθανόν να έρχεται στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου», έγραψε η επικεφαλής επενδύσεων της UBS Global Wealth Management, Solita Marcelli. «Αυτή η δυνατότητα για πιο χαλαρές οικονομικές συνθήκες παρέχει ένα υγιές υπόβαθρο για τις μετοχές», ανέφερε.
Την ίδια ώρα, οι αιτήσεις για στεγαστικά δάνεια μειώθηκαν κατά 5,2% την εβδομάδα που έληξε στις 31 Μαΐου, σύμφωνα με την Εβδομαδιαία Έρευνα Υποθηκών Αιτήσεων της Mortgage Bankers Association (MBA). Η πτώση ακολούθησε την μείωση της προηγούμενης εβδομάδας κατά 5,7%.
“Τα επιτόκια στεγαστικών δανείων κινήθηκαν ελαφρώς υψηλότερα την περασμένη εβδομάδα, με το επιτόκιο συμμόρφωσης 30 ετών να φτάνει στο 7,07% – το υψηλότερο επίπεδό του από τις αρχές Μαΐου – παρά τα εισερχόμενα στοιχεία που δείχνουν κάπως πιο αργή οικονομική ανάπτυξη”, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του MBA, Mike Fratantoni.


Latest News

Ανακουφίζει τη Wall Street ο Τραμπ - Ράλι και για την Tesla
Ο αμερικανός πρόεδρος άφησε να εννοηθεί ότι οι δασμοί στις κινεζικές εισαγωγές ενδέχεται να μειωθούν - Και πάλι μια νέα πραγματικότητα για τη Wall Street

Ανοδικό ξέσπασμα στη Wall Street - Τα σχόλια Μπέσεντ και ο «βομβαρδισμός» συνομιλιών από τον Λευκό Οίκο
Τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα έδωσαν επίσης καύσιμα για το σημερινό ράλι στη Wall Street

Ράλι αισιοδοξίας για αποκλιμάκωση του εμπορικού πολέμου στη Wall Street
Μετοχές της Wall Street που σχετίζονται με την Κίνα κινούνται ανοδικά - Κέρδη για Nvidia και Tesla

Προσπάθεια ανάκαμψης σήμερα στη Wall Street
Το κλίμα πάντως στη Wall Street παραμένει εύθραυστο, με τις ανησυχίες των επενδυτών να εστιάζουν στην επίθεση Τραμπ σε Πάουελ

Μνήμες της «Μεγάλης Ύφεσης» ξυπνά ο Dow Jones - Ο χειρότερος Απρίλιος από το 1932
Λίγοι πιστεύουν ότι οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εμπορικούς εταίρους θα αποφέρουν αποτελέσματα αρκετά σύντομα για να μετριάσουν την πίεση

«Βαθύ κόκκινο» έφερε ο Τραμπ στη Wall Street - Πόνος για το δολάριο και ράλι σε χρυσό και Bitcoin
Η Wall Street προσπαθεί να βρει πατήματα, όμως οι παρεμβάσεις του Τραμπ κατά του Πάουελ την φέρνουν σε περιδίνηση

Χάνει πάνω από 1.000 μονάδες ο Dow μετά τη νέα επίθεση Τραμπ σε Πάουελ - Πτώση άνω του 3% για S&P 500 και Nasdaq
Τα νέα σχόλια του Τραμπ κατά του επικεφαλής της Fed έφεραν νέα αναστάτωση στη Wall Street με νέες μεγάλες απώλειες - Ξανά ρεκόρ για χρυσό

Με πτώση άνω του 1% αρχίζει την εβδομάδα η Wall Street
Ο Dow Jones σημειώνει απώλειες 0,99% στις 38.753 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει πτώση 1,13% στις 5.223 μονάδες

Ποιοι CEO πούλησαν μετοχές αξίας δισ. δολαρίων
Τι δείχνουν τα στοιχεία της Washington Service, η οποία παρακολουθεί τις αγορές και τις πωλήσεις των ανθρώπων που έχουν πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες

Βουτιά 500 μονάδων για τον Dow, παρέμειναν οι αυξομειώσεις και η αβεβαιότητα
Αστάθεια χαρακτήρισε τις συναλλατές του S&P 500 την Πέμπτη, την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης της εβδομάδας στη Wall Street