Ασταθή είναι τα βήματα που κάνει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών προκειμένου να ανακτήσει μέρος των χαμένων εδαφών, έχοντας όμως ως «σωματοφύλακες» τον ΟΠΑΠ και τη ΔΕΗ, οι οποίοι προσπαθούν να βελτιώσουν με τις επιδόσεις τους την αγοραστική εμπιστοσύνη.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,66% στις 1.434,11 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 42,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 8,7 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,68% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.464,38 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 0,09% στις 1.236,57 μονάδες.

Jefferies: Πού βάζει τον πήχη για τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών – Η στροφή στη διαχείριση κεφαλαίων

Παραμένουν οι αμφιβολίες

Μεγάλο μέρος των χαρτοφυλακίων δείχνει να θέλει να επαναπροωθήσει τη ρευστότητα που εξασφάλισε, αλλά η διστακτικότητα είναι έκδηλη, καθώς παραμένουν οι αμφιβολίες σχετικά με την ολοκλήρωση της διόρθωσης. Άλλωστε, οι στηρίξεις της πολύμηνης ανοδικής τάσης είναι στη ζώνη των 1.216-1.222 μονάδων του Γενικού Δείκτη.

Προς ώρας, οι περισσότεροι εγχώριοι αναλυτές αποδίδουν την αδυναμία της αγοράς στην πολύμηνη ανοδική κίνηση χωρίς ουσιαστικής διόρθωσης. Δεν λείπουν μάλιστα και εκείνοι που υπενθυμίζουν τη διόρθωση του περασμένου Φθινοπώρου έως τις 1.105 μονάδες, με τον γενικό δείκτη να αρχίζει την αντίδραση φτάνοντας μέσα σε έξι μήνες τις 1.505 μονάδες. Τεχνικά δηλαδή ήταν μια εξέλιξη που αναμενόταν λίγο έως πολύ.

Τις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως η αγορά να δείξει την κατεύθυνσή της, ειδικά μάλιστα εάν οι «ξένοι» δείξουν καλύτερες διαθέσεις να κινητοποιηθούν στο ελληνικό ταμπλό. Η αναμονή της συνέντευξης Τύπου της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Christine Lagarde, άλλωστε, αύριο, επηρεάζει και την ελληνική αγορά, δεδομένου του ότι οι ξένοι διαχειριστές αναμένουν να έχουν περισσότερα στοιχεία από την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής μετά την αυριανή μείωση του επιτοκίου.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ σημειώνουν κέρδη που φτάνουν το 2,20% και 2,08% αντίστοιχα, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, Jumbo, Aegean, Ελλάκτωρ, Coca Cola και Alpha Bank.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια, Τιτάν, Λάμδα, Motor Oil, Σαράντης, Μυτιληναίος και ΕΛΧΑ, ενώ ήπια πτωτικά οι Autohellas, Cenergy, Εθνική, Βιοχάλκο, Eurobank, Quest και ΕΥΔΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών