Να σταματήσει το πτωτικό σπιράλ στο οποίο έχει βρεθεί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες επιχειρεί σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, χωρίς όμως να μπορεί να δώσει το μήνυμα ότι οι αγοραστές αναλαμβάνουν εξολοκλήρου τα ηνία της αγοράς.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,04% στις 1.425,12 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 14,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,2 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,01% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.441,08 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 0,54% στις 1.228,80 μονάδες.

Επισήμως στο ΧΑ η Noval Property – Υπήρχαν οι βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη

Επιφυλακτικές οι εντολές των αγοραστών

Μετά από μια συνεδρίαση που ελάχιστοι ήταν οι τίτλοι που διέφυγαν της προσοχής των πωλητών, το ΧΑ σήμερα προσπαθεί να ανακόψει την πίεσή τους. Δειλά έχουν βγει κάποιοι αγοραστές, χωρίς όμως οι εντολές τους να δείχνουν ότι η αλλαγή του κλίματος έχει επέλθει με βεβαιότητα.

Προς το παρόν, οι πιέσεις στο ταμπλό δημιουργούν καλύτερα σημεία εισόδου, και οι στηρίξεις της πολύμηνης ανοδικής τάσης είναι στη ζώνη των 1.216-1.222 μονάδων του Γενικού Δείκτη. Σαφώς όμως, θα πρέπει οι σηματωροί της αγοράς, όπως οι τράπεζες, να δώσουν το σύνθημα της αντίδρασης, προκειμένου να ολοκληρωθεί και η διόρθωση.

Πάντως, η Goldman Sachs απέδωσε τη διόρθωση που υπήρξε στις μετοχές των ελληνικών τραπεζών στην άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων, σύμφωνα με τις απαντήσεις που έλαβε από ερωτήσεις που υπέβαλε σε επενδυτές σχετικά με το τι οδήγησε την υποαπόδοση του ελληνικού κλάδου.

Πέραν αυτού όμως, σύμφωνα με την Goldman Sachs, η απόδοση των ελληνικών τραπεζικών μετοχών αναμένουν έναν θετικό καταλύτη από το μέτωπο των μερισμάτων, τα οποία εκτιμάται ότι θα εγκριθούν εντός του Ιουνίου. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις, η μερισματική απόδοση αναμένεται στο 2% για την Πειραιώς, στο 3,5% για την Alpha Bank και στο 5% για την Eurobank και την Εθνική.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Coca Cola και Σαράντης σημειώνουν κέρδη 1,97% και 1,07% αντίστοιχα, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Motor Oil, Autohellas, Ελλάκτωρ, Λάμδα, ΟΠΑΠ, Jumbo, ΟΤΕ και Aegean. Χωρίς μεταβολή είναι ο Μυτιληναίος.

Στον αντίποδα, η Eurobank χάνει 1,08%, με τις Βιοχάλκο, ΕΥΔΑΠ, Πειραιώς, Τιτάν, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΧΑ, Εθνική, Cenergy, Quest, Alpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα και ΔΕΗ να κινούνται ήπια πτωτικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών