Ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, πούλησε 1,1 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας σε διάστημα δύο ημερών την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τις ρυθμιστικές καταθέσεις της περασμένης Παρασκευής, με περισσότερα από τα μισά έσοδα να πηγαίνουν σε μη κερδοσκοπικά ιδρύματα (νηπιαγωγεία συγκεκριμένα) που έχει ιδρύσει.

Ο Μπέζος πούλησε συνολικά 431.426 μετοχές στις 29 Μαΐου και 667.260 μετοχές στις 30 Μαΐου. Τα 117 εκατομμύρια δολάρια από την πώληση της 30ης Μαΐου πρόκειται να χρηματοδοτήσουν την Day 1 Academies, μια αλυσίδα μοντεσσοριανών νηπιαγωγείων που ίδρυσε ο Μπέζος με εγκαταστάσεις στο Τέξας, την Ουάσιγκτον, τη Φλόριντα και πολλές άλλες πολιτείες. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός άνοιξε το πρώτο του σχολείο το 2020.

Μασκ vs Μπέζος: Η κόντρα για το γρήγορο ίντερνετ που έχει φτάσει μέχρι το διάστημα

Ο Μπέζος ανακοίνωσε την ώθησή του στην εκπαίδευση το 2018, όταν αποκάλυψε τις δύο φιλανθρωπικές του πρωτοβουλίες: το Day 1 Families Fund και το Day 1 Academies Fund. Και οι δύο πρωτοβουλίες χρηματοδοτούνται από το Bezos Day One Fund, στο οποίο ο Μπέζος διέθεσε 2 δισεκατομμύρια δολάρια εκείνη την εποχή, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει ένα δίκτυο προσχολικών σταθμών όπου «το παιδί θα είναι ο πελάτης».

Δωρεάν εκπαίδευση

Τα σχολεία λειτουργούν με άμεση χρηματοδότηση από το ταμείο του Bezos, το οποίο «δημιουργεί μια ευκαιρία για μάθηση, επινόηση και βελτίωση» στην προσχολική εκπαίδευση, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.

Τα σχολεία παρέχουν δωρεάν εκπαίδευση όλο το χρόνο, ολοήμερη και πέντε ημέρες την εβδομάδα. Κάθε τάξη έχει το πολύ 20 μαθητές και μια αναλογία τάξης με τουλάχιστον 1 μέλος του προσωπικού για κάθε 10 μαθητές, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Day 1 Academies.

Ο Μπέζος, μέσω εκπροσώπου, αρνήθηκε να σχολιάσει τη χρήση των υπόλοιπων εσόδων, όπως ανέφερε το Bloomberg. Ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Amazon το 2021 για να αναλάβει το νέο ρόλο του εκτελεστικού προέδρου, έχει πολλές επιχειρήσεις πέρα ​​από την Amazon, συμπεριλαμβανομένης της διαστημικής εταιρείας του Blue Origin.

Η μετοχή έχει σκαρφαλώσει 17% το 2024, που σημαίνει ότι ξεπερνά το σημείο αναφοράς SP 500, αλλά υστερεί σε σχέση με ορισμένους ανταγωνιστές των Magnificent Seven, συμπεριλαμβανομένης της Nvidia, η οποία έχει σημειώσει τριψήφια κέρδη, και των Meta Platforms, αναφέρει το Business Insider.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή