Ο επικεφαλής των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του Χ (πρώην twitter) και στενός συνεργάτης της διευθύνουσας συμβούλου Λίντα Γιακαρίνο, Τζο Μπέναροχ, αποχωρεί από την εταιρεία, μόλις ένα χρόνο αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, ανέφερε η Wall Street Journal. Η αποχώρηση του Μπέναροχ αποτελεί την πιο υψηλού προφίλ αποχώρηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης μετά την αγορά του Ίλον Μασκ το 2023.

Ο Μπέναροχ ήταν στενός σύμβουλος της Γιακαρίνο και ασκούσε σημαντική επιρροή στις αποφάσεις της. Πριν από την ένταξή τους στην X, οι δύο τους εργάστηκαν μαζί στην Comcast, NBCUniversal, όπου ο Μπέναροχ ήταν συνεργάτης της Γιακαρίνο, που είχε τη θέση της επικεφαλής διαφήμισης.

X: Μειώνονται οι χρήστες της πλατφόρμας υποστηρίζει έρευνα

Ο Μπέναροχ είναι γνωστός ως ένα από τα πιο «σκληροπυρηνικά» στελέχη και το στυλ του είχε αναστατώσει τους συναδέλφους του τόσο στην NBCUniversal όσο και στην X, σύμφωνα με την WSJ. Εργαζόταν στην NBCUniversal για σχεδόν πέντε χρόνια και πριν ήταν στη Meta, σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn.

Τον Ιανουάριο, ο Μπέναροχ δήλωσε ότι η X σχεδίαζε να προσλάβει 100 συντονιστές περιεχομένου πλήρους απασχόλησης στο Όστιν και να επικεντρωθεί στην καταπολέμηση του περιεχομένου που σχετίζεται με τη σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών. Η είδηση ήρθε λίγες ημέρες πριν η Γιακαρίνο εμφανιστεί ενώπιον της δικαστικής επιτροπής της Γερουσίας για μια ακρόαση σχετικά με την ασφάλεια για τα παιδιά στο διαδίκτυο.

Η αποχώρησή του έρχεται αφού η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του Ίλον Μασκ ανακοίνωσε πρόσφατες αλλαγές για να ενθαρρύνει τους χρήστες να χρησιμοποιούν περισσότερο το X.

Στα τέλη Μαΐου, ένα στέλεχος της X δήλωσε ότι τα «likes» θα γίνουν ιδιωτικά, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να κάνουν like σε πιο «ακραίες» αναρτήσεις χωρίς να ανησυχούν για τυχόν αντιδράσεις. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το X δήλωσε ότι θα επιτρέπει περιεχόμενο για ενήλικες στην πλατφόρμα, αρκεί να συνοδεύεται από προειδοποίηση και να δημοσιεύεται με συναίνεση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή