Άνοδο του κύκλου εργασιών της κατά 27% στο πρώτο πεντάμηνο του 2024, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρονιάς εμφανίζει η εταιρεία εμφιάλωσης νερού Δίρφυς ΑΕ.

Το 2023 ο τζίρος της εταιρείας ανήλθε στα 10,6 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας οριακά κέρδη, ενώ για εφέτος προβλέπεται βελτιωμένη κερδοφορία.

Λουξ – Στρατηγικός επενδυτής στην εταρεία εμφιαλωμένου νερού Δίρφυς

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δίρφυς ΑΕ τα τελευταία χρόνια, κατόρθωσε να μειώσει τον υψηλό δανεισμό, να βελτιώσει όλους τους οικονομικούς δείκτες και να πετύχει σημαντική ανάπτυξη που από το 2016 ξεπερνάει το 110%. Επίσης, υλοποίησε προγραμματισμένες επενδύσεις ύψους 3 εκατ. εν μέσω της ενεργειακής κρίσης του 2022.

Παρόλα αυτά, η ανάπτυξη έρχεται για ακόμη ένα έτος να καλύψει κυρίως το αυξημένο κόστος λειτουργίας παρά να βελτιώσει περαιτέρω τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Δίρφυς ΑΕ, κ. Νίκος Σέρρας με αφορμή την πορεία της εταιρείας, σχολιάζει μεταξύ άλλων και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος: «Ο κλάδος του εμφιαλωμένου νερού πλήττεται ιδιαίτερα από την ενεργειακή κρίση και τις συνέπειες αυτής. Οι τιμές όλων των πρώτων υλών, παραμένουν υψηλότερες κατά 20-25% σε σχέση με αυτές πριν την κρίση. Αντίστοιχα το κόστος μεταφοράς, που αποτελεί μία πολύ σημαντική δαπάνη για τις εταιρίες νερού, βρίσκεται επίσης σε υψηλά επίπεδα, με δεδομένο ότι οι τιμές των καυσίμων δεν έχουν ουσιαστικά αποκλιμακωθεί από το 2022 και έπειτα. Η αύξηση των επιτοκίων έχει σχεδόν διπλασιάσει το χρηματοοικονομικό κόστος, βγάζοντας εκτός προϋπολογισμού εταιρίες με δανειακές υποχρεώσεις. Περιττό να αναφέρουμε ότι με τα προσφερόμενα επιτόκια γίνεται απαγορευτική κάθε σκέψη για νέες επενδύσεις, ενώ το κεφάλαιο κίνησης, απαραίτητο για την ανάπτυξη μιας εταιρίας, είναι πλέον πολύ ακριβό. Η πίεση που δέχεται ο κλάδος οδήγησε σε διακοπή της λειτουργίας γνωστών εταιριών εμφιάλωσης νερού που δυστυχώς δεν άντεξαν. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η αποκλιμάκωση στις τιμές του ρεύματος σε επίπεδα σχετικά κοντά με τις τιμές πριν την κρίση».

Στα σχέδια της Δίρφυς είναι η υλοποίηση νέων επενδύσεων με σκοπό την αναβάθμιση του τελικού προϊόντος, την παραγωγή νέων κωδικών και εν τέλει την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Παπαδόγλου (Nexi Ελλάδος): Μεταρρυθμίσεις και κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντων
Επιχειρήσεις |

Παπαδόγλου (Nexi Ελλάδος): Μεταρρυθμίσεις και κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντων

«Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να δίνουν στην αγορά την ευκαιρία να "αναπνέει" προκειμένου να αναπτύσσεται σταθερά», ανέφερε ο Νίκος Παπαδόγλου στο 28th Annual Economist Government Roundtable

Netcompany-Intrasoft: Πραγματοποιώντας κομβικά έργα ψηφιακού μετασχηματισμού για την Ελλάδα και την Ευρώπη
Επιχειρήσεις |

Netcompany-Intrasoft: Πραγματοποιώντας κομβικά έργα ψηφιακού μετασχηματισμού για την Ελλάδα και την Ευρώπη

Σε βάθος τριών δεκαετιών, η εταιρεία έχει χτίσει πολύτιμη τεχνογνωσία, πραγματοποιώντας στρατηγικά έργα ψηφιακού μετασχηματισμού και προσφέροντας υπηρεσίες που βρίσκονται σταθερά στην αιχμή της τεχνολογίας