«Βρίσκομαι σήμερα, για ακόμη μία φορά, στον υπό διαμόρφωση Σταθμό Φόρτισης ηλεκτρικών λεωφορείων στη Σταυρούπολη. Η πρόοδος του έργου, από τις 19 Μαΐου, όταν και βρεθήκαμε για τελευταία φορά στον ίδιο χώρο, είναι σημαντική. Σήμερα, λειτουργούν 41 φορτιστές, που μπορούν να φορτίζουν, σε ένα 8ωρο, 164 λεωφορεία. Οι υπόλοιποι 14 φορτιστές θα είναι λειτουργικοί σε 10 ημέρες», δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την επίσκεψή του στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ.

Αλεξοπούλου: Έως το τέλος Ιουνίου στην Αττική το σύνολο των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων

Ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε, ότι: «Σήμερα, κυκλοφορούν 88 ηλεκτρικά λεωφορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, από 17 λεωφορεία πριν από 2 περίπου εβδομάδες. Έως τα μέσα Ιουνίου, το αργότερο, θα δρομολογηθεί το σύνολο των 110 ηλεκτρικών λεωφορείων. Είμαστε, συνεπείς στα χρονοδιαγράμματα που έχουμε θέσει. Η επόμενη συνάντησή μας – σε αυτόν το χώρο – σε περίπου ένα μήνα, για τα εγκαίνιά του».

Yπενθυμίζεται πω τα ηλεκτρικά αστικά λεωφορεία διαθέτουν Ευφυές Σύστημα Παρακολούθησης και Διαχείρισης (παρακολούθηση φορτιστών, στατιστικά φόρτισης, παραμέτρους αναφοράς οδηγικής συμπεριφοράς, σύγχρονα συστήματα πυρανίχνευσης και ασφάλειας με συστήματα αποφυγής καύσης, επτά εξόδους κινδύνου επιβατών, πλήρη εξυπηρέτηση των ΑμεΑ κ.λπ.

Και στην Αθήνα ηλεκτρικά λεωφορεία

⁠Εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιουνίου αναμένεται να κυκλοφορούν περίπου 100 οχήματα στους δρόμπυς της Αττικής. ⁠Ακολούθως, θα υπάρξει σταδιακή αύξηση των λεωφορείων που εκτελούν δρομολόγια ώστε, έως το τέλος Ιουνίου, όλα να έχουν τεθεί προς χρήση.

Σημειώνεται ότι η σταδιακή κυκλοφορία των ηλεκτρικών λεωφορείων στους δρόμους της Αττικής ήταν εξαρχής προκαθορισμένη και οφείλεται στην προβλεπόμενη καταγραφή των απαιτούμενων μετρήσεων εκ μέρους της Ο.ΣΥ. Α.Ε., σε πραγματικές συνθήκες κίνησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Βαγγέλης Μαρινάκης: Γιατί στη ναυτιλία επενδύουμε στη σύγχρονη τεχνολογία
Business of Sport |

Βαγγέλης Μαρινάκης: Γιατί στη ναυτιλία επενδύουμε στη σύγχρονη τεχνολογία

Μιλώντας στο πλαίσιο του Marine Money Week στη Νέα Υόρκη, ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε για τη ναυτιλία, τη ναυτιλιακή τεχνολογία, την προστασία του περιβάλλοντος και το πάθος για το ποδόσφαιρο