Την Τρίτη η Cisco ξεκίνησε ένα επενδυτικό ταμείο ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων για επενδύσεις σε νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνητής νοημοσύνης, προσχωρώντας στη λίστα των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας που σπεύδουν να αναλάβουν μερίδια σε μικρότερες εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης.

Η αμερικανική εταιρεία, μέσω του επενδυτικού της σκέλους, επενδύει στις Cohere, Mistral AI και Scale AI, μεταξύ άλλων, και έχει ήδη δεσμεύσει σχεδόν 200 εκατομμύρια δολάρια από το ταμείο, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις.

Εξαγορά εταιρείας κυβερνοασφάλειας από τη Cisco αντί 28 δισ. δολαρίων

Η startup δεδομένων τεχνητής νοημοσύνης Scale AI αποτιμάται σε σχεδόν 14 δισεκατομμύρια δολάρια, αναφέρει το Reuters, ενώ οι λεγόμενοι προγραμματιστές θεμελιωδών μοντέλων Cohere και Mistral φέρονται να συζητούν με επενδυτές για να συγκεντρώσουν κεφάλαια αξίας 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ο καθένας.

Τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης βάσης κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας τεράστιους όγκους δεδομένων και μπορούν να εφαρμοστούν σε ένα ευρύ φάσμα περιπτώσεων χρήσης.

Αφού η OpenAI που υποστηρίζεται από τη Microsoft ξεκίνησε τη φρενίτιδα γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη το 2022 με την κυκλοφορία του ChatGPT, αρκετές εταιρείες τεχνολογίας όπως η Meta και Amazon έχουν επίσης επενδύσει σε διάφορες νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνητής νοημοσύνης.

Η Cisco έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 20 εξαγορές και επενδύσεις με επίκεντρο την τεχνητή νοημοσύνη τα τελευταία χρόνια, προάγοντας τη δημιουργία τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης και την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης σε όλο το χαρτοφυλάκιό της, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Πριν από λίγο καιρό η Cisco παρουσίασε μία νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας που προορίζεται για τη θωράκιση κέντρων δεδομένων, cloud και άλλων υποδομών πληροφορικής με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. Το όνομα της νέας πλατφόρμας ασφαλείας είναι HyperShield και χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προστατεύσει εφαρμογές, συσκευές και δεδομένα σε δημόσια και ιδιωτικά κέντρα δεδομένων, στο cloud και φυσικές τοποθεσίες, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η HyperShield είναι ουσιαστικά το αποτέλεσμα της εξαγοράς ύψους 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Cisco της Splunk πέρυσι, μιας εταιρείας κυβερνοασφάλειας που ανταγωνίζεται εταιρείες όπως οι DataDog, Elastic, SolarWinds και Dynatrace. Το λανσάρισμα βασίζεται επίσης στη συνεργασία της Cisco με τη Nvidia για τη διαχείριση και την ασφάλεια της υποδομής τεχνητής νοημοσύνης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη