Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τις προσλήψεις εκτός αγροτικού τομέα αναζητώντας ενδείξεις για την κατάσταση της οικονομίας και τις προοπτικές για τα επιτόκια.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου ενισχύθηκε κατά περισσότερες από δύο μονάδες βάσης στο 4,3025% και του διετούς στο 4,7421%.

Ευρωπαϊκά ομόλογα: Ανοδικά οι αποδόσεις «δια χειρός» ΕΚΤ

Η αγορά αναμένει τα στοιχεία για τις προσλήψεις εκτός αγροτικού τομέα. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones αναμένουν ότι  θα αυξηθούν κατά 190.000 περισσότερες από τις 175.000 του Απριλίου.

H έκθεση για τις προσλήψεις της ADP έδειξε ότι οι εταιρείες πρόσθεσαν 152.000 θέσεις εργασίας τον Μάιο, κάτω από την εκτίμηση των 175.000.

Στην έκθεση για τις προσλήψεις θα υπάρχουν επίσης στοιχεία για την αύξηση των μισθών. Οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι οι μισθοί αυξήθηκαν κατά 3,9% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με έρευνα του Dow Jones.

Πολλοί επενδυτές ελπίζουν ότι τα στοιχεία της Παρασκευής θα υποδείξουν ότι η αγορά εργασίας και η οικονομία επιβραδύνονται, στέλνοντας ένα  μήνυμα ότι η Federal Reserve θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής.

Η Fed πρόκειται να συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα.Ευρέως αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα  καθώς και στη συνεδρίασή της τον Ιούλιο. Το εργαλείο FedWatch του Ομίλου CME έδειξε ότι οι traders τιμολογούν με πιθανότητα 68% να αποφασίσει μείωση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προχώρησε την Πέμπτη σε μείωση των επιτοκίων για πρώτη φορά από το 2019, παρόλο που οι πληθωριστικές πιέσεις παραμένουν. Ερωτήματα παραμένουν για το αν θα υπάρξουν επιπλέον μειώσεις φέτος και αν ναι, πόσες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές