Πτωτικά κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, μετά τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για την αγορά εργασίας που ανακοινώθηκαν και επηρεάζουν για ακόμη μία φορά τις προοπτικές της νομισματικής πολιτικής.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση 0,10% στις 38.847 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,22% στις 5.341 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,35% στις 17.113 μονάδες.

Και οι τρεις δείκτες οδεύουν στο να κλείσουν μια θετική εβδομάδα. Ο Dow έχει άνοδο 0,52%, ενώ ο S&P 500 είναι υψηλότερος κατά 1,43% και ο Nasdaq κερδίζει 2,62%.

Οι μη γεωργικές μισθοδοσίες αυξήθηκαν κατά 272.000 τον Μάιο, πάνω από την εκτίμηση των 190.000 σε δημοσκόπηση του Dow Jones και την αύξηση των 175 χιλ. που είχε καταγραφεί τον Απρίλιο. Το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 4%.

Οι επενδυτές ήλπιζαν για σημάδια αποδυνάμωσης της αγοράς εργασίας, καθώς τα στοιχεία επιβράδυνσης της οικονομίας μπορεί να υποστηρίξουν τις μειώσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Τα περισσότερα των οικονομικών στοιχείων νωρίτερα αυτή η αδυναμία έδειχναν την οικονομική αδυναμία που ήλπιζε η Wall Street, αλλά η ανακοίνωση για την αγορά εργασίας σήμερα σηματοδότησε ότι μια ακόμα ισχυρή αγορά εργασίας θα μπορούσε να επιβάλει μια προσεκτική πολιτική α[‘π την κεντρική τράπεζα.

Η επιβράδυνση της οικονομίας είναι μόνο ένας λόγος για να παραμείνει ανοδική στη συνολική αγορά φέτος, σύμφωνα με τον Ed Clissold, επικεφαλής αναλυτή των ΗΠΑ για την Ned Davis Research.

«Δεν υπάρχουν πολλοί λόγοι για να ξεφύγουμε από αυτό που μέχρι στιγμής ήταν μια πραγματικά καλή χρονιά», είπε στο CNBC. «Οι ανακοινώσεις των κερδών του πρώτου τριμήνου ολοκληρώνονται, με πάνω από το 80% των εταιρειών να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις. Φαίνεται ότι το δεύτερο τρίμηνο θα έχει επιτάχυνση στην αύξηση των κερδών, επιβεβαιώνοντας το σενάριο της οικονομικής επιβράδυνσης, όχι της ύφεσης», πρόσθεσε.

Η Fed θα ανακοινώσει την απόφασή της για τα επιτόκια την επόμενη εβδομάδα μετά τη συνεδρίαση πολιτικής της 11-12 Ιουνίου. Τα στοιχεία διαπραγμάτευσης συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης κεφαλαίων της Fed υποδηλώνουν ότι η κεντρική τράπεζα πιθανότατα θα διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά αυτή τη φορά, αλλά υποδηλώνουν περίπου 70% πιθανότητα χαλάρωσης της πολιτικής τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Αγορές: Λύγισαν από τις γεωπολιτικές ανησυχίες – Συνέχισε το ράλι το πετρέλαιο
Wall Street |

Λύγισαν και πάλι από τις γεωπολιτικές ανησυχίες οι αγορές, συνέχισε το ράλι το πετρέλαιο

Σε δίκοπο μαχαίρι μετατρέπεται το νέο άλμα του πετρελαίου, καθώς έχει επαναφέρει τις ανησυχίες στις αγορές για ένα νέο πληθωριστικό κύμα που θα ανακόψει την πορεία προς τη νομισματική χαλάρωση