Με τον τραπεζικό κλάδο να ηγείται της ανόδου, το χρηματιστήριο Αθηνών δείχνει να βρίσκει ρυθμό, χωρίς όμως να περνά με αποφασιστικότητα πάνω από τις 1.460 μονάδες, καθώς η συναλλακτική δραστηριότητα δείχνει να έχει καθηλωθεί.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,45% στις 1.459,30 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 32,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 8,2 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,58% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.540,45 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 1,44% στις 1.292,61 μονάδες.

«Αγκάθι» ο τζίρος

Με τον τραπεζικό κλάδο να έχει διακινήσει σχεδόν το 60% του μέχρι τώρα τζίρου, η αγορά αν και κινείται σταθερά ανοδικά δεν έχει καταφέρει να δώσει το μήνυμα ότι μπορεί να συνεχίσει την πορεία ανάκτησης των εδαφών που έχασε κατά τη διόρθωση των τριών προηγούμενων εβδομάδων. Μάλιστα, η ανοδική κίνηση έχει εστιάσει σε πολύ συγκεκριμένους τίτλους, με τη διάχυση να προβληματίζει, ειδικά μετά από μία τέτοια διόρθωση.

Σε κάθε περίπτωση όμως ο τραπεζικός κλάδος, ιδιαίτερα η Εθνική, προσπαθεί να δώσει το σύνθημα της αντίδρασης, μετά μάλιστα και τα θετικά σχόλια που απέσπασε από τους ξένους αναλυτές για τις διανομές μερισμάτων. Οι ξένοι μάλιστα συμφωνούν ότι μετά και την έγκριση της διανομής των μερισμάτων από τις ευρωπαϊκές αρχές, συμφωνώντας μάλιστα ότι θα προσδώσουν περισσότερη αξία και θα προκαλέσουν re-rating στον κλάδο. Μάλιστα, στις αναλύσεις τους οι ξένοι τονίζουν ότι αναμένεται να υπάρξει επικαιροποίηση των guidance των διοικήσεων, όπως ακριβώς έκανε και η Πειραιώς προ ημερών, δεδομένου του ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους έβαλε τις βάσεις για καλύτερες επιδόσεις φέτος.

Προς το παρόν, το πρόσφατο πλαγιοπτωτικό κομμάτι των τελευταίων δύο εβδομάδων ανεδείχθη σε ευκαιρία επανατοποθέτησης. Οι περισσότερες μετοχές επέδειξαν κρίσιμη ανθεκτικότητα, ενώ οι επενδυτές επιμένουν να υποστηρίζουν τις αγοραστικές θέσεις, ενώ διεσώθη το επίπεδο των 1420-25 μονάδων του ΓΔ.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Εθνική σημειώνει άλμα 2,27%, με τις Eurobank, Autohellas, Aegean και Τιτάν να ακολουθούν με κέρδη άνω του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Alpha Bank, Jumbo, Πειραιώς, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και Βιοχάλκο.

Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Coca Cola, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα, Σαράντης, ΕΛΧΑ, Quest, Cenergy και ΟΤΕ, αλλά καμία δεν κινείται πάνω από το -1%. Χωρίς μεταβολή είναι οι Ελλάκτωρ, Motor Oil και Μυτιληναίος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών