Κατεύθυνση αναζητά σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσπαθεί να ισορροπήσει εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων αλλά και κατοχύρωσης των κερδών του διημέρου, με τις αναδιαρθρώσεις θέσεων σταδιακά να κερδίζουν έδαφος στα τερματικά των εντολών.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Μάζεψε μέρος των κερδών του στο τέλος, ανέκτησε όμως τις 1.450 μονάδες

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,12% στις 1.454,68 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,7 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,11% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.524,50 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 0,14% στις 1.276,10 μονάδες.

Όλα ανοιχτά

Με το ζήτημα των τραπεζικών μερισμάτων να κλείνει χωρίς κάποια αρνητική έκπληξη, η αγορά πλέον αναμένεται να αναλωθεί σε αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων με στόχο αφενός την αξιοποίηση των κινήσεων εν μέσω περιόδου αποκοπών μερισμάτων και αφετέρου την μεγιστοποίηση των αποδόσεων, καθώς ήδη έχουν φανεί οι τίτλοι που πρωταγωνιστούν το 2024. Και όσο συμβαίνει αυτό οι αναταράξεις θα είναι καθημερινές, είτε σε επίπεδο τίτλων είτε αγοράς.

Και όσο οι θερινές θερμοκρασίες ανεβαίνουν, η αγορά θα αναζητά έναν καταλύτη που θα μπορεί να τροφοδοτήσει μια νέα κίνηση προς τα πρόσφατα υψηλά των 1.500 μονάδων, τα οποία απέχουν λίγο πάνω από 3% από τα τρέχοντα επίπεδα. Η απόσταση αυτή βέβαια μπορεί να αποδειχθεί ανυπέρβλητη εάν δεν υπάρξει κάποια ώθηση, είτε αυτή έρθει από επιχειρηματικές εξελίξεις (υπάρχουν deals που κυοφορούνται ήδη), είτε από το μέτωπο της οικονομίας, με την αρωγή βέβαια της κυβερνητικής κινητοποίησης.

Στο αντίθετο σκέλος όμως, ακόμη και η στήριξη των 1420-25 μονάδων είναι επίσης πολύ κοντά, με την αγορά ενδέχεται να την «τιμήσει» σε περίπτωση που επέλθει νέο κύμα πωλήσεων μετά τις αποκοπές. Εκεί θα δοκιμαστούν οι long και το κατά πόσο θα υποστηρίξουν τις αγοραστικές θέσεις τους, ή θελήσουν να αναζητήσουν χαμηλότερες τιμές.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, μόνο η Autohellas και ο Ελλάκτωρ καταγράφουν κέρδη που ξεπερνούν ελαφρώς το 1%, ενώ σε ήπια θετικά εδάφη είναι οι ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική, Quest, Aegean, Cenergy, Μυτιληναίος, Τιτάν, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΛΧΑ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Jumbo και ΟΤΕ.

Στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινούνται οι Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ, Σαράντης, Eurobank, Alpha Bank, Coca Cola και Πειραιώς, ενώ η Λάμδα δεν έχει μεταβολή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών