Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Joachim Nagel δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση για μείωση των επιτοκίων χθες ήταν «λογική» δεδομένης της τάσης μείωσης του πληθωρισμού. Ωστόσο, τόνισε ότι ο πληθωρισμός παραμένει «επίμονος», ιδιαίτερα στον τομέα των υπηρεσιών, σύμφωνα με το actionforex.com.

UBS: Η ΕΚΤ δεν θα σταματήσει σήμερα – Έρχεται κι άλλη μείωση, αλλά αβέβαιο το πότε

Ο Nagel τόνισε ότι οι μισθοί που διαπραγματεύονται αναμένεται να αυξηθούν απότομα φέτος και να συνεχίσουν την ισχυρή ανάπτυξη στη συνέχεια. Σημείωσε: «Εμείς στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ δεν οδηγούμε στον αυτόματο πιλότο όταν πρόκειται για μειώσεις επιτοκίων».

Το μέλος του Συμβουλίου Olli Rehn δήλωσε ότι ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να μειώνεται και οι μειώσεις των επιτοκίων θα στηρίξουν την οικονομική ανάκαμψη. Ο Rehn πρότεινε ότι η πιθανή κλίμακα των μειώσεων των επιτοκίων τα επόμενα χρόνια θα μπορούσε να κυμαίνεται από 1 έως 2 ποσοστιαίες μονάδες, υποθέτοντας ότι δεν θα συμβούν νέα οικονομικά σοκ.

Το μέλος του Συμβουλίου Gediminas Šimkus ανέφερε ότι ενδέχεται να χρειαστούν περισσότερες από μία μειώσεις επιτοκίων φέτος. Αναγνώρισε ότι ενώ τα στοιχεία δείχνουν σαφή σημάδια αποπληθωρισμού, η πορεία μπροστά θα είναι δύσκολη. Ο αντιπρόεδρος Λουίς ντε Γκίντος πρόσθεσε ότι ο πληθωρισμός αναμένεται να είναι γύρω στο 2% το επόμενο έτος, αλλά σημείωσε επίσης «τεράστια αβεβαιότητα στην οικονομία».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή